Prieš D.Grybauskaitės vizitą Pietų Korėją sukrėtė tragedija

Pietų Korėjoje mažiausiai 10

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt

Feb 17, 2014, 6:21 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:51 AM

Daugiau nei 560 studentų, dalyvavusių aukštosios mokyklos naujokų savaitės renginyje, pirmadienį susirinko pasiklausyti koncerto, tačiau salės stogas įgriuvo apie 21 val. 15 min. vietos (14 val. 15 min. Lietuvos) laiku.

„Patvirtinta dešimties žmonių žūtis, du sunkiai sužeisti, o dar 101 patyrė sumušimų ir žaizdų“, – per spaudos konferenciją Seule sakė Saugumo ir viešojo administravimo ministerijos atstovas.

Manoma, kad visi studentai jau buvo rasti, tačiau gelbėtojai antradienio rytą tęsė paieškas griuvėsiuose, ieškodami įstrigusių žmonių.

Devyni žuvusieji buvo studentai, o dešimtąja auka tapo to renginio organizatorius.

Daugiau nei 1 400 gelbėtojų ir darbininkų, padedant sunkiajai technikai, darbavosi visą naktį prožektorių apšviestoje nelaimės vietoje, valydami nuolaužas ir sniegą, kad pasiektų nukentėjusius žmones.

Ugniagesiai nurodė, kad stogas veikiausiai neatlaikė susikaupusio sniego svorio.

Ta salė buvo į sandėlį arba aviacijos angarą panašios surenkamosios konstrukcijos pastatas.

Pastatas priklausė kurortui „Mauna Ocean“, kuriame vyko renginys pietiniame Pusano mieste veikiančios užsienio kalbų aukštosios mokyklos naujokams. Jame dalyvavo beveik tūkstantis studentų.

Ugniagesiai sakė, kad jiems buvo sunku pasiekti kurortą, esantį regione, kuriame praeitą savaitę neįprastai gausiai prisnigo – daugiau nei 50 centimetrų.

Kurortas „Mauna Ocean“ yra didelis atostogų kompleksas, įsikūręs ant kalno šlaito, kuriame įrengti nameliai poilsiautojams ir golfo aikštynas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.