Per žemės nuošliaužą dingusių žmonių skaičius sumažėjo iki 30

Dėl smarkaus lietaus žuvusiųjų ieškoma kankinamai lėtai.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Mar 30, 2014, 12:14 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:27 AM

Žuvusiųjų, kaip manoma, yra mažiausiai 27, nors oficialus skaičius lieka 18. Purvo ir nuolaužų siena prieš savaitę užgriuvo Oso miestą Vašingtono valstijoje.

Dingusiųjų skaičiaus sumažėjimas nuo 90 iki 30 suteikė mažytį palengvėjimą, gelbėtojų armijai dar vieną dieną sunkiai dirbus 2,5 kv.km plotą užimančioje nuošliaužoje.

Dėl smarkaus lietaus žuvusiųjų ieškoma kankinamai lėtai.

Be 18 patvirtintų mirties atvejų, buvo aptiktas dar vienas lavonas, bet jo tapatybė oficialiai dar nepatvirtinta. Anksčiau šią savaitę, kaip manoma, buvo aptikti mažiausiai aštuoni kiti žuvusieji, tad numatomas žuvusiųjų skaičius yra mažiausiai 27.

Iš viso nuošliauža maždaug 95 km į šiaurės rytus nuo Sietlo užpylė 49 Oso miestelio būstus ir sunaikino dalį greitkelio.

Daugiau kaip 200 gelbėtojų sunkiomis sąlygomis dirbo jau septynias dienas. Iškart po nuošliaužos buvo rasti keli gyvi žmonės, bet vėliau – nė vieno.

Anksčiau šeštadienį, 10 val. 37 min., gelbėtojai ir žmonės visoje Vašingtono valstijoje tylos minute paminėjo tą akimirką, kai prieš savaitę įvyko tragedija.

„Žinau, kad Stilagvamišo slėnio žmonės yra kiekvieno Vašingtono gyventojo širdyje, ir visi mes norėtume galėti palengvinti jų skausmą“, – sakė valstijos gubernatorius Jay Inslee.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją