Ispanijos oro uoste dėl galimo Ebolos atvejo izoliuotas lėktuvas

ES nedelsiant skelbia patikrinimus

Madrido oro uoste ketvirtadienį dėl įtariamo Ebolos atvejo buvo izoliuotas bendrovės „Air France“ lėktuvas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Madrido oro uoste ketvirtadienį dėl įtariamo Ebolos atvejo buvo izoliuotas bendrovės „Air France“ lėktuvas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS, lrytas.lt inf.

Oct 16, 2014, 5:45 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:27 AM

Iš Lagoso, Nigerijos, atvykusį keleivį greitosios pagalbos automobilis iš karto nuvežė į nenurodytą Madrido ligoninę, o kitiems keleiviams buvo leista įprasta tvarka išlipti iš lėktuvo, sakoma „Air France“ pranešime.

Iš Paryžiaus į Madridą atskridusiame lėktuve buvo 163 žmonės, nurodė bendrovė. Lėktuvas buvo nukreiptas į specialią oro uosto dalį.

Ispanijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovė informavo, kad pacientui įtariamas Ebolos virusas.

ES nedelsiant skelbia patikrinimus

Europos Sąjungos (ES) sveikatos ministrai ketvirtadienį nusprendė nedelsiant pradėti keleivių, išvykstančių iš Ebolos karštinės apimtų Vakarų Afrikos šalių, patikrinimo sistemos kontrolę, pranešė sveikatos komisaras Tonio Borgas. 

Europos Komisija „nedelsiant imsis išvykstančiųjų patikrinimo sistemų, esančių (viruso) paliestose šalyse, kontrolės..., siekiant patikrinti jų efektyvumą ir sustiprinti jas prireikus“, – sakė T.Borgas žurnalistams po ministrų susitikimo Briuselyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.