JAV Pietų Karolinoje užfiksuotas rekordas: to nebuvo 1000 metų

JAV Pietų Karolinos gubernatorė

Istoriniame Čarlstono miesto centre uždaryta daug gatvių ir iš smėlio maišų suformuoti apkasai, turintys sulaikyti potvynio vandenį.<br>Reuters nuotr.
Istoriniame Čarlstono miesto centre uždaryta daug gatvių ir iš smėlio maišų suformuoti apkasai, turintys sulaikyti potvynio vandenį.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-10-05 11:32, atnaujinta 2017-10-11 22:09

Čarlstono mieste iškrito daugiau nei 35 cm kritulių – to nėra buvę per visą miesto istoriją. Pirmadienį uždarytos mokyklos ir keli valstijas jungiantys greitkeliai.

Liūtys sustiprėjo dėl savaitgalį šalia Bahamų susiformavusio uragano „Žoakinas“ („Joaquin“). Manoma, kad uraganas nepasieks JAV rytinės dalies.

Pasak Pietų Karolinos senatorės, tiek daug kritulių regione nebuvo iškritę per pastaruosius 1000 metų. Ji prašo gyventojų likti namuose ir vengti kontakto su nešvariu vandeniu.

Prezidentas Barackas Obama Pietų Karolinoje paskelbė nepaprastąją padėtį. Tai reiškia, kad valstija ir vietos valdžia gali sulaukti federalinės pagalbos.

Naktį į sekmadienį apie 100 žmonių buvo išgelbėti iš mašinų patvinusiuose keliuose.

Istoriniame Čarlstono miesto centre uždaryta daug gatvių ir iš smėlio maišų suformuoti apkasai, turintys sulaikyti potvynio vandenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.