Būdamas 88 metų mirė amerikiečių žurnalistas ir rašytojas Tomas Wolfe'as

Būdamas 88 metų mirė žymus amerikiečių žurnalistas ir rašytojas Tomas Wolfe'as, pranešė JAV žiniasklaida.

 Būdamas 88 metų mirė žymus amerikiečių žurnalistas ir rašytojas Tomas Wolfe'as, pranešė JAV žiniasklaida.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Būdamas 88 metų mirė žymus amerikiečių žurnalistas ir rašytojas Tomas Wolfe'as, pranešė JAV žiniasklaida.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-15 21:29, atnaujinta 2018-05-15 21:32

T. Wolfe'o agentas Lynnas Nesbitas žiniasklaidai sakė, kad rašytojas mirė pirmadienį Manhatano ligoninėje, kur jis buvo gydomas nuo infekcijos.

Per savo ilgą rašytojo karjerą T. Wolfe'as rašė apie popkultūrą, hipių judėjimą, meno pasaulį, LSD, rasinius santykius ir astronautų gyvenimą.

T. Wolfe'as garsėjo savo pomėgiu dėvėti baltus kostiumus ir skrybėles.

Savo karjerą jis pradėjo kaip laikraščio reporteris.

Jo pirmoji knyga – straipsnių apie 6-ą dešimtmetį rinkinys „The Kandy-Kolored Tangerine-Flake Streamline Baby“ pasirodė 1965 metais.

Ši knyga tapo bestseleriu, o T. Wolfe'as tapo naujosios žurnalistikos judėjimo vienu iš lyderių. Naujosios žurnalistikos stiliumi rašė ir Hunteris S. Thompsonas, Normanas Maileris bei Trumanas Capote.

1979-aisiais pasirodžiusioje T. Wolfe'o knygoje „Gera komanda“ (The Right Stuff) pasakojama apie JAV astronautus, įsitraukusius į kosmines lenktynes su Sovietų Sąjunga.

Keleriais metais vėliau pagal šį kūrinį buvo pastatytas filmas, kuriame suvaidino Samas Shepardas.

Praėjusio šimtmečio 9-e dešimtmetyje T. Wolfe'as išleido romaną „Tuštybių laužas“. Ši pripažinimo sulaukusi knyga taip pat buvo ekranizuota; filme suvaidino Tomas Hanksas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.