Virtuvės meistro L. Čepracko lašišos pašteto receptas

L. Čeprackas dalinasi savo mėgstu virtos ir rūkytos lašišos paštetu su portalo lrytas.lt skaitytojais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2012, 4:08 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:36 AM

L. Čeprackas dalinasi savo mėgstu virtos ir rūkytos lašišos paštetu su portalo lrytas.lt skaitytojais.

„Artėjant šventėms norėčiau su jumis pasidalinti puikiu lašišų pašteto receptu, kuris, viliuosi, pradžiugins jūsų namiškius“, – sakė virtuvės meistras. Gardi užtepėlė puikiai tiks pusryčiams bei kaip užkandis prie vyno per šventes.

Jums reikės:

700 g lašišų filė be odos; 100 g rūkytos lašišos; 150 g sviesto; 20 ml vandens; 80 ml grietinėlės; nedidelio raudono svogūno, citrinos sulčių, ryšulėlio laiškinio česnako (nebūtinai); pusės šaukštelio grūstų juodųjų pipirų; druskos pagal skonį.

Kaip gaminti:

Užverdame aromatinį sultinį (receptas žemiau). Jam užvirus sumažiname ugnį. Dedame lašišą ir kaitiname 12 minučių (jei lašišą supjaustome į 4 dalis užteks 5–6 min.). Lašišą išgriebiame iš sultinio, atvėsiname iki kambario temperatūros.

Į keptuvę dedame 20 gramų sviesto, rūkytą lašišą, 20 mililitrų vandens ir uždengę kaitiname, kol vanduo pradės virti. Tada išjungiame ugnį, palaukiame 1 min. ir iš keptuvės išėmę lašišą ją atvėsiname.

Į dubenį dedame virtą ir rūkytą lašišą, smulkiname pirštais, kol gauname nedidelius lašišos gabaliukus. Kambario temperatūros sviestą išsukame iki baltumo. Nedidelį raudona svogūną labai smulkiai sukapojame. Laiškinį česnaką smulkiai supjaustome.

Į lašišos masę įmaišome sviestą, kapotą svogūną, citrinos sultis, grietinėlę, laiškinį česnaką, grūstus pipirus, viską maišome iki vientisos masės, gardiname druska, jei trūksta.

Paštetą sudedame į keraminį indą, mažiausiai 3 valandas šaldome šaldytuve.

Patiekiame su skrebučiais.

Kaip paruošti aromatinį sultinį lašišai?

Jums reikės:

3 litrų vandens; 150 mililitrų baltojo vyno acto; 3 valgomieji šaukštų druskos; 2 svogūnų; 2 morkų; 2 saliero stiebų; pankolio; 10 juodųjų pipirų grūdelių; kelių čiobrelių šakelių.

Kaip gaminti:

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, likusias daržoves – smulkiais gabaliukais, viską dedame į puodą, verdame 45 minutes ant silpnos ugnies. Nukošiame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.