Atšalus orams - įžymybių ruošta kava

Iniciatyvos „Išsipildymo akcijos įkvėpti“ paskatintos televizijos žvaigždės Marijus Mikutavičius, Eglė Skrolytė, Mindaugas Rainys, Džiugas Siaurusaitis, Mantas Petruškevičius ir Asta Valentaitė sukūrė penkias ypatingas kavas, kurias pirmadienį pristatė Vilniuje, kavinėje „Vero Cafe“.

M. Jašinskytė-Pankevičienė, M. Rainys ir S. Daukšaitė-Petrulėnė.<br>V. Balkūnas
M. Jašinskytė-Pankevičienė, M. Rainys ir S. Daukšaitė-Petrulėnė.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Nov 26, 2012, 9:07 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:43 AM

Pagal įžymybių receptus paruoštus gėrimus bus galima paragauti iki Naujųjų metų. Nuo kiekvieno akcijos lipduku pažymėto parduoto kavos puodelio 20 procentų surinktos sumos keliaus į „Išsipildymo akcijos 2012“ fondą. Visi pinigai bus skirti sunkiai sergantiems ligoniukams ir globos namuose augantiems vaikams.

Eglė Skrolytė, puikiai pažįstama iš laidos „Mamyčių klubas“, gamino kavą, skirtą mamoms. Taip ją ir pavadino: „Kava mamai“.

„Tiesa tokia, kad pirmieji motinystės metai – šaltos kavos ir šalto maisto metai. Todėl kavoje mamai yra du pagrindiniai dalykai: karštis ir faktas, kad ją padarė kažkas kitas. Dar svarbu, kad kava būtų pagaminta su meile“, - sakė Eglė.

Štai M. Mikutavičius išvirė kavos „Žvejams“. Anot dainininko, ši kava niekuo neypatinga, nes ji skirta tinginiams, kuriems reikia labai greitai išeiti iš namų ir išgerti kavos, kaip tonizuojančios priemonės. Kava „Žvejams“ visuomenei žinoma kaip dviguba Espresso.

Sportas ir kava nėra puikiai suderinami dalykai, todėl M. Rainys pagamino „lengvesnį“ kavos variantą iš cikorijų kavos ir kondensuoto pieno. Mindaugo ir Milanos Jašinskytės-Pankevičienės paruošta kava vadinosi „M&M“.

D. Siaurusaičio virta kava vadinosi „Vedęs ir turi vaikų“.

„Ji ypatinga tuo, kad jos daug neišgersi, nes joje labai daug alkoholio. Gali pilti ką nori. Šį kartą aš pilsiu amareto likerį“, - juokėsi Džiugas.

Mantas ir Asta pasiūlė paragauti kavos „Stilingiems“. Ją rekomenduojama gerti prieš einant į vakarėlį. Dvigubą Espresso stilistai papildė grietinėle ir amareto likeriu.

Geros valios žmonių dėka „Išsipildymo akcijos 2012“ globotiniams jau suaukota beveik 83 tūkstančių litų. Šiųmetės, dešimtosios, „Išsipildymo akcijos“ tikslai yra sunkių ligoniukų gydymas ir globos namuose augančių vaikučių sveikatinimas, lavinimas ir jų buities gerinimas.

Aukoti galima tradiciniais būdais: skambinant ir rašant SMS su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais numeriais 1890 (auka 2 litai), 1891 (auka 5 litai) ir 1892 (auka 10 litų), taip pat internete www.aukok.lt – kur be papildomų mokesčių aukoti gali ir užsienyje gyvenantys lietuviai – arba pervedant pinigus į „Išsipildymo akcijos 2012“ administruojančio fondo „Vienybė“ sąskaitą (visuose bankuose esančios sąskaitos nurodytos čia: https://www.tv3.lt/content/blogcategory/172/542/) – auka neribojama.

Visi ryšio operatoriai, taip pat ir bankai, yra atsisakę administravimo mokesčio, tad kiekvienas geros valios žmogaus ar įmonės paaukotas litas ir centas nukeliaus į akcijos fondą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.