„Gana dažnai manęs klausia, kiek trunka vienų ar kitų produktų virškinimas, – sakė gydytoja-dietologė Liudmila Denisenko. – Aš išskyriau produktų grupes ir pagal jas užpildžiau pateiktą lentelę. Dabar, tikiuosi, žmonėms bus lengviau susigaudyti, per kiek laiko įsisavinami įvairūs produktai ir patiekalai.“
Nors sūriai ir riebi varškė turi daugiau kalorijų nei kiauliena, mūsų organizmai minėtus pieno produktus suvirškina daugiau nei du kartus greičiau nei kiaulieną. Pavyzdžiui, sūrius ir riebią varškę žmogaus organizmas suvirškina per 1,5-2 valandas, o kiaulienai suvirškinti prireiks nuo 4 iki 6 valandų.
Greičiausiai žmonių organizmai suvirškina sultis ir kitus gėrimus. Jų virškinimo procesas trunka vos 20-30 minučių.
Kitų produktų virškinimo trukmę pateikiame nuotraukų galerijoje.