Kiek laiko virškinamas maistas?

Pradėjus sveikai maitintis svarbu žinoti ne tik vartojamų produktų maistinę vertę, bet ir laiką, per kurį jie suvirškinami. Greitai ir lengvai virškinamas maistas akimirksniu suteikia organizmui reikiamos energijos. Štai lėtai virškinami produktai sukelia ilgai trunkantį sotumą, rašo kp.ru.

Pradėjus sveikai maitintis svarbu žinoti ne tik vartojamų produktų maistinę vertę, bet ir laiką, per kurį jie suvirškinami.<br>123rf
Pradėjus sveikai maitintis svarbu žinoti ne tik vartojamų produktų maistinę vertę, bet ir laiką, per kurį jie suvirškinami.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2013, 9:32 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:53 PM

„Gana dažnai manęs klausia, kiek trunka vienų ar kitų produktų virškinimas, – sakė gydytoja-dietologė Liudmila Denisenko. – Aš išskyriau produktų grupes ir pagal jas užpildžiau pateiktą lentelę. Dabar, tikiuosi, žmonėms bus lengviau susigaudyti, per kiek laiko įsisavinami įvairūs produktai ir patiekalai.“

Nors sūriai ir riebi varškė turi daugiau kalorijų nei kiauliena, mūsų organizmai minėtus pieno produktus suvirškina daugiau nei du kartus greičiau nei kiaulieną. Pavyzdžiui, sūrius ir riebią varškę žmogaus organizmas suvirškina per 1,5-2 valandas, o kiaulienai suvirškinti prireiks nuo 4 iki 6 valandų.

Greičiausiai žmonių organizmai suvirškina sultis ir kitus gėrimus. Jų virškinimo procesas trunka vos 20-30 minučių.

Kitų produktų virškinimo trukmę pateikiame nuotraukų galerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.