Ta proga sostinės „Forum Palace“ rūmuose esančiame restorane „Terrazza“ buvo pristatyti įvairiausi kepimui skirti indai, įrankiai, maisto produktai, prieskoniai. Čia susirinko Lietuvos barbekiu asociacijos nariai ir visi neabejingi kepsnių mėgėjai, negalintys atsispirti gero kepsnio skoniui ir dūmo kvapui.
Vaišes susirinkusiems svečiams ruošė grilio kepėjų komanda „Amber Grill“, kuri netrukus gins Lietuvos garbę Pasaulio barbekiu čempionate tolimajame Maroke. Jie siūlė paragauti patiekalų, iškeptų keraminėje kepsninėje „Big Green Egg“, kurią ir vešis į čempionatą.
Universali, turinti tris skirtingas funkcijas kepsninė gali būti naudojama ir kaip kepsninė, ir kaip orkaitė, ir kaip rūkykla. Kepsninė pagaminta iš keramikos, todėl ilgai išlaiko karštį ir palaiko tinkamą temperatūrą, joje galima ruošti įvairiausius patiekalus nuo ypač sultingų mėsos ir žuvies kepsnių iki picų, sriubų ar net desertų.
Šefai tikisi kaip reikiant nustebinti čempionato teisėjus, todėl jau renginio metu svečių gomurius lepino ir ėrienos šonkauliukais pistacijų marinate su dūmo skonio rugiu ir morkų duona; apelsinų, pipirų ir sviesto skonio rūkyta vištienos krūtinėle; vištienos sparneliais saulėje džiovintų pomidorų marinate su dūmo skonio pomidorų drebučiais. Taip pat – ėriuko petukais marinuotais rozmarino, kriaušės ir tekilos marinate su aštriai saldžia kukurūzų burbuole ar jautienos nugarine kriaušių ir vanilės marinate su bulvių kremu ir topinambais, varškės ir česnakinių laiškų pagrindu.
Šis straipsnis yra užsakyta reklama.