Sūrio mėgėjams – didžiausias sūrio tortas

Penktadienio popietę Vilniaus „Akropolyje“, nuo 16 val. klientai buvo vaišinami rekordinio dydžio, 150 kilogramų sveriančiu, sūrio tortu, kurį pagal specialų receptą pagamino „Maxima“ konditerijos meistrai. Tortui buvo panaudota daugiau kaip 90 kilogramų sūrio, varškės kremo ir jogurto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2013, 6:06 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:35 AM

Šis tortas - tai projekto „Sūrių klubas“, prasidėjusio ketvirtadienį, dalis. Per projekta klientams siūloma paragauti daugiau kaip 20 rūšių sūrių. Be tradicinių kietųjų, minkštųjų, fermentinių sūrių parduotuvių sveriamuose skyriuose atsirado dar nematyti – brinza, mocarela, feta ir kiti sūriai. Pasiūloje – ne tik karvių, bet ir ožkų, asilių, buivolių pieno sūriai.

„Sūrių klubui“ brinza atkeliavo iš garsiausių Bulgarijos gamintojų, o tikrasis feta sūris, pagamintas iš 70 proc. avių ir 30 proc. ožkų pieno, atvežtas iš Graikijos. Siūlomas ir iš pietų Italijos atkeliavęs rankų darbo Burrata sūris su grietinėlės ir mocarela gabaliukų įdaru.

„Sūrių klube“ nemažai sūrių, skirtų griliui: iš Čekijos kalnų regiono atvežtos sūrio bandelės, iš Balkanų regiono – pagal išpuoselėtas tradicijas kepimui paruošti sūriai. Pageidaujantys užkandžių, gali rinktis iš kietųjų, pelėsinių, rūkytų, pikantiškų sūrių gausios pasiūlos.

Nepasiklysti tarp sūrių gausos padeda specialiai išleistas išsamus leidinys „Sūrių klubo gidas“.

„Sūrių klubas“ įsikuūrė ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje esančiose „Maxima“ parduotuvėse. Todėl jo metu Baltijos šalių gyventojai supažindinami su populiariausiais kaimynų gaminamais sūriais: lietuviai galės paskanauti Latvijoje gaminamo „Jani“ sūrio, kuris tradiciškai valgomas per Jonines (Jāņi), taip pat Estijoje ir Suomijoje mėgstamo „Laplandijos“ sūrio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.