Pirmas žingsnis. Paimkite kambario temperatūros butelį su mėgstamu gazuotu gėrimu.
Antras žingsnis. Labai smarkiai suplakite butelį. Sukeldami spaudimą neleisite gėrimui užšalti netgi žemiausioje temperatūroje.
Trečias žingsnis. Padėkite suplaktą butelį 2–3 valandoms į kamerą.
Apačioje pateiktame vaizdo įraše matysite, kad gėrimas buvo paliktas 3 valandoms ir 15 minučių. Nepamirškite kas 15 minučių gėrimą patikrinti, kadangi palikus jį daugiau nei 4 valandoms, yra tikimybė, kad eksperimentas nepavyks, rašo businessinsider.com.
Ketvirtas žingsnis. Išimkite iš šaldiklio gazuoto gėrimo butelį ir stenkitės akimirksniu jį atidaryti ir po to vėl labai greitai užsukti. Pamatysite, kad užšalęs gėrimas, kai jį pilsite į stiklinę, virs sušalusia angliarūgštės prisotinta mase.
Parengė Jurgita Linkevičiūtė