Dėl pasaulinio atšilimo obuoliai keičia savo skonį

Dėl pasaulinio klimato atšilimo obuoliai keičia savo skonį ir tampa vis saldesni, rašo „The Daily Mail“.

Ilgainiui sumažėjo obuolių rūgštingumas ir sultingumas, bet padidėjo cukraus kiekis.<br>123rf nuotr.
Ilgainiui sumažėjo obuolių rūgštingumas ir sultingumas, bet padidėjo cukraus kiekis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-16 12:27, atnaujinta 2018-03-01 22:19

Duomenys, surinkti nuo 1970 iki 2010 metų dviejuose Japonijos soduose, rodo, kad klimato kaita daro įtaką obuolio skoniui ir tekstūrai, pareiškė tyrėjų grupė.

Per tyrimą paaiškėjo, kad ilgainiui sumažėjo vaisiaus rūgštingumas ir sultingumas, bet padidėjo cukraus kiekis.

„Tokius pokyčius galėjo paskatinti ankstyvas žydėjimas ir aukšta oro temperatūra augalų augimo laikotarpiu“, – teigiama žurnale „Nature Scientific Reports“.

Ankstesni tyrimai parodė, kad klimato atšilimas skatina ankstyvą obelų žydėjimą. Derliui įtakos turi ir kritulių kiekio, ir oro temperatūros pokyčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.