Kinijos kavinėje – išmatas primenantys ledai ir viešojo tualeto interjeras

Kinija neatsilieka nuo naujausių azijietiškų tendencijų – rugpjūčio pabaigoje Taijuane atidaryta dar viena teminė kavinė, kurioje kiekvienas lankytojas gali pasijusti it viešajame tualete. Tokių kavinių galima rasti Pekine, Šanchajuje, Chančžou ir dar daugelyje Kinijos miestų. Žvelgiant į nuotraukas, matyti, kad garbingo amžiaus žmonės čia kojos gal ir nekelia, tačiau moksleiviai ir studentai šiame restorane jaučiasi kaip namuose.

Kinija neatsilieka nuo naujausių azijietiškų tendencijų - rugpjūčio pabaigoje Taijuane atidaryta dar viena teminė kavinė, kurioje kiekvienas lankytojas gali pasijusti it viešajame tualete.<br>"Facebook" nuotr.
Kinija neatsilieka nuo naujausių azijietiškų tendencijų - rugpjūčio pabaigoje Taijuane atidaryta dar viena teminė kavinė, kurioje kiekvienas lankytojas gali pasijusti it viešajame tualete.<br>"Facebook" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2013, 10:02 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:34 AM

Šiek tiek įdomybių iš kavinės interjero: štai stalai čia padaryti iš kriauklių, uždengtų stiklu, o kėdžių, deja, nėra – teks sėstis ant unitazo su paminkštinimu sėdimajai. Linksmiausia dalis – prisiversti nugarą atremti į specialią minkštą pagalvėlę, kuri atrodo kaip šviežiai iškeptas kakutis.

Jeigu ieškosite paprastų servetėlių, kurias esate įpratę matyti normaliose kavinėje, užtruksite mažiausiai pusamžį. Tačiau nemanykite, kad kavinės savininkai paliks jus išterliotais lūpų kampučiais – nusivalyti jie siūlo ne kuo kitu, kaip tualetiniu popieriumi.

Prisėdus prie kriauklės (nes stalu juk nepavadinsi) ir pažvelgus į sieną, gali ištikti lengvas šokas, juk šalia – dušo kabinos galvutė. Ką gi ji čia veikia? Išradingieji kinai, veikiausiai, pamanė, kad paprastų šviestuvų kavinėje jiems nereikia, tad nusprendė lemputes įmontuoti į dušo galvutes. Išradinga, praktiška. Iki šiukšlių dėžės toli keliauti irgi neprireiks – ji čia pat, prie jūsų kriauklės.

Bene labiausiai šokiruojantis dalykas ir nenuginčijamas restorano koziris – maistas ir jo patiekimo būdas. Štai silpnesnių nervų žmogus, išvydęs šunų ekskrementų formos ir spalvos ledus, patiektus miniatiūriniuose dubenėliuose-klozetuose, greičiausiai prarastų amą. Tačiau nemanykite, kad čia neišvysite normalaus maisto – restorane taip pat galima paragauti ir makaronų, žuvies bei daržovių patiekalų, kurie savo išvaizda tikrai neprimena tų šuniškų „gėrybių“, kurias kiekvieną pavasarį, vos nutirpus sniegui, išvystame kone kiekvienoje pievelėje.

Ši kavinukė – menkniekis, palyginti su Pekine įsikūrusiu restoranėliu „Pian pian By“. Net „The Daily Mail“ savo straipsnyje susigėdo ir pateikė cenzūruotą valgiaraščio versiją. Ir ne veltui, juk tik tikrą bebaimį gurmaną viliotų paragauti „Užkietėjusių vidurių ledų“. Ekskrementus primenantys ledai  pagardinti padažu iš raudonųjų pupelių, kuris, matyt, turi simbolinę reikšmę, tačiau apie tai geriau nė negalvoti. Šio kulinarinio šedevro kaina – 26 juaniai, t.y. apie 10 litų.

Vienas iš Kinijoje įsikūrusių „tualetinių“ kavinukių privalumų – juose yra ir tikrų tualetų, kuriais gali naudotis visi be išimties, mat Kinijoje ne taip jau ir lengva rasti kavinę, turinčią savo tualetą.

„Tualetinės“ kavinės taip pat labai populiarios Pietų Korėjoje, Japonijoje ir Taivane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.