Japonė sušius paverčia tikru meno kūriniu

Tokijuje gyvenanti menininkė Takyo Kiyota sušius sugeba paverti tikru meno kūriniu. Įdomiausia tai, kad moteris niekuomet nežino, kaip iš tiesų atrodys jos rankų darbo kūrinys, mat dėliodama spalvotus ryžių grūdelius ir vyniodama juos į jūros dumblių lapus, ji savo darbo rezultatą gali tik įsivaizduoti.

Japonė sušius paverčia tikru meno kūriniu.<br>T.Kiyota asmeninio archyvo nuotr.
Japonė sušius paverčia tikru meno kūriniu.<br>T.Kiyota asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-27 09:29, atnaujinta 2018-02-21 18:07

T.Kiyota sušiai skoniu nesiskiria nuo kitų, o ir iš išorės jie - nėra ypatingi. Tačiau tikrasis grožis atsiskleidžia tuomet, kai sušiai yra supjaustomi. Kiekvienas gabaliukas - lyg meno kūrinys, pradedant nuo žymių paveikslų imitacijų ar populiarių japoniškų filmukų personažų, iki „Apple iPhone“ telefonų ir „Facebook“ ženkliukų. Panašu, kad T.Kiyotai nėra nieko neįveikiamo.

Iš sušio padaryti tikrą šedevrą - nelengva užduotis. Menininkė prisipažįsta, kad net tokia smulkmena, kaip šiek tiek per daug suspaustas jūros dumblių lapas, gali sudarkyti net ir kruopščiausiai atliktą „piešinį“ iš ryžių grūdelių. O pataisyti jo - juk neįmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.