Japoniška virtuvė: miso lašišos kepsniai (receptas)

Jei jūs taip dažnai kaip aš gaminate lašišą, turbūt ateina nenumaldomas noras paeksperimentuoti ir išgauti kitokį, naują skonį. Puikus pasirinkimas tokiais atvejais – japoniška virtuvė. Nereikalaujanti jokių ypatingų ingredientų ar prieskonių, tik labai tipiškus japoniškus pagardus, kurie, jei bent kartą ėmėtės japoniškos misijos, tikrai yra jūsų spintelėje. O jei nėra – būtinai juos įsigykite, nes tas pats marinatas tiks ne tik žuviai, bet ir vištienos kepsneliams.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Nov 3, 2013, 11:30 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:47 PM

Aš Miso pastoje su trupučiu saldaus mirin ir šlakelyje sakės išmarinuotą lašišą kepiau kepsninėje. Bet taip paruošta žuvis puikiausiai tinka kepti orkaitėje. Geriausia išklokite skardą aliuminio folija – turėsite mažiau vargo šveičiant indus. Beje, jei neturite sakės – nieko baisaus. Nors visi, kurie bandė ką nors gaminti su sake pritars, kad šis alkoholinis gėrimas suteikia patiekalui tikrai išskirtinį skonį.

Miso lašišos kepsniai (4 asm)

2 šaukštai raudonosios miso pastos

2 šaukštai mirin

1 šaukštas cukraus

1 šaukštas sakės

4 lašišos kepsneliai (su oda)

Iš visų marinatui skirtų produktų pasigaminame tamsios spalvos pastą. Ja ištepame lašišos kepsnelius ir paliekam marinuotis pusvalandį. Prieš kepant popieriniu rankšluosčiu nuvalome marinato perteklių (tik neplaukite po vandeniu!)

Kepame 200C orkaitėje arba kepsninėje apie 15-20 min., priklausomai nuo kepsnelių dydžio. Kelis kartus kepant galite patepti kepsnelius marinatu.

Pateikti galite su japoniškomis salotomis:

2 maži agurkai arba 1 nedidelė cukinija 1-2 ridikėliai (nebūtina)

šaukšteliai japoniško ryžių acto

1 šaukštelis su kaupu rudojo cukraus

2-3 lašeliai sezamų aliejaus

2 šaukšteliai augalinio aliejaus

Žiupsnelis druskos.

1-2 svogūno laiškai

Agurkus arba cukinijas išilgai supjaustome plonomis juostelėmis (daržovių skustuku), labai plonai supjaustome ridikus, geriausia mandolina.

Iš ryžių acto, cukraus, sezamų aliejaus, aliejaus ir druskos sumaišome padažą. Juo aplaistome supjaustytas daržoves ir sumaišome, kad pasidengtų vienodai. Pabarstome svogūno laiškais ir paliekame pastovėti bent 10 minučių.

Pateikiam lašišą su virtais ryžiais ir salotomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.