Didina kaulų tankį
Tyrimų metu paaiškėjo, kad svogūnai gali padėti padidinti kaulų tankį, o tai ypač svarbų menopauzę patyrusioms moterims. Taip pat atskleista, kad menopauzę patyrusios moterys, kurios kas dieną vartoja svogūnus, turi mažesnę tikimybę patirti klubo sąnario osteoporozę.
Saugo nuo uždegiminių procesų
Česnakinių šeimai priklausanti daržovė turi priešuždegiminių savybių. Svogūnuose esantys antioksidantai padeda apsisaugoti nuo riebalų rūgščių oksidacijos jūsų organizme, o tai reiškia, kad kūnas yra apsaugotas nuo uždegiminių procesų vystymosi.
Sumažina vėžio riziką
Svogūnas padeda sumažinti tikimybę susirgti tam tikromis vėžio formomis, net jei yra vartojamas sąlyginai mažais kiekiais. Susirgimo gerklės, kiaušidžių ir storosios žarnos vėžiu tikimybė gerokai sumažės, jei kas dieną į įprastus patiekalus pridėsite visą svogūną, o ne tik mažą jo skiltelę.
Turi ir daugiau naudingų savybių
Teigiama, kad svogūnai gali padėti normalizuoti cukraus kiekį kraujyje ir padėti apsisaugoti nuo bakterinių infekcijų. Augalinis flavanoidas kvercetinas, esantis svogūnuose, turi antibakterinių savybių, padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų bei mažina infarkto ar insulto pavojų.