Vietoje pabodusių kvepalų ar kaklaraiščio – vakarienė prašmatniame restorane

Nesupraskite neteisingai. Kaklaraištis yra gera dovana, ypač jei jis ne už 50 litų. Kvepalų niekada ir niekam nebuvo per daug (patikėkite manimi). Tačiau bet kurios dovanos didžiausia vertybė (pirmiausia gerai apgalvojus, ką dovanoti) yra netikėtumas ir tai, kad ta dovana būtų kas nors tokio, ko niekas kitas iš jūsų pažįstamų nėra daręs, rašo "Lietuvos ryto" žurnalas "Stilius".

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Užkalnis

Nov 28, 2013, 12:56 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:41 AM

Žinoma, galima nupirkti vadinamąją „raudonojo laiško dieną” iš tokius dalykus platinančių bendrovių ir rengti mylimam žmogui pasivažinėjimą tanku, pasiskraidymą oro balionu arba kokius nors mokymo kursus – tai labai neblogas sumanymas, tačiau truputėlį trūksta iki tobulybės, nes tie dalykai jau yra supakuoti ir pasiūlymas parduodamas prekybos centre.

Reikėtų dar labiau pasistengti ir patiems ką nors sugalvoti – nors dabar, kai parašysiu, jums jau bus sunku sugalvoti patiems, nes už jus būsiu sugalvojęs aš. Nieko baisaus: tiesiog apsimeskite, kad ir anksčiau turėjote panašią mintį, tik buvote ją gerai paslėpę.

Užsakykite išskirtinę vakarienę restorane, rūpestingai parinkite vietą. Kodėl? Nes netinkamas pasirinkimas gali sukelti nusivylimą. Dažniausios klaidos būna tokios.

Pirmoji klaida: per dideli lūkesčiai („kruizinės kelionės sindromas” – dešimt metų taupo kelionei laivu aplink pasaulį, pasigauna žarnyno infekciją, ir viskas baigiasi rymojimu kajutėje su arbata ir džiūvėsiais žiūrint per TV filmų kartojimus). Pasirinkote ką nors tikėdamiesi tobulybės ir užkėlę mintyse kartelę iki dangaus.

Visiškos tobulybės nebūna, juo labiau tokioje nedidelėje šalyje kaip Lietuva, turinčioje mažytę rafinuotų valgytojų rinką (reguliariai restoranuose, išskyrus tinklines picerijas, valgo apie 30 tūkstančių žmonių, arba apie vieną procentą visų šalies gyventojų). Taip pripumpavus viltis kiekviena klaidelė atrodys kaip svajonių žlugimas.

Antroji klaida: restorano pasirinkimas tik dėl to, jog kažkas sakė, kad madinga. Jei jūsų pažįstamas buvo Japonijoje ir kliedi žalia žuvimi, nebūtinai ji patiks ir tiks jums bei jūsų artimiausiam žmogui per romantišką vakarienę. Neprievartaukite savęs, tokia vakarienė – ne laikas mokytis ir atrasti naujus horizontus.

Trečioji klaida: neikite į gerai pažįstamą vietą, kurioje buvote dešimtis kartų.

Jus ten visi pažįsta, bet dar blogiau – per jūsų meilų pasisėdėjimą ten būtinai atkėblins kas nors, ko nenorite sutikti. Jūsų buvusi meilė iš mokyklos laikų, jau gerai pasivaišinęs ir vėl prisiminęs kažkada širdyje degusią liepsnelę. Jūsų verslo partneris, kuriam jūs skolingi pinigų. Arba nelabai supratinga draugė: „Šimtas metų... Jūs nieko prieš, jei prie jūsų trumpam prisėsiu?” Dedamas kryžius ant visos romantikos.

Ketvirtoji pražanga: eiti į tokį restoraną, kuriame jausitės nejaukiai ir ne vietoje. Jei jums nuolat kirbėjo klausimas, ar dera į staltiesę valytis rankas, kodėl ant stalo prie jūsų dvi šakutės ir trys taurės, turbūt reikia susirasti kitą progą pasimokyti.

Jei manote, kad padavėjas į jus tokioje vietoje žiūri šaltokai, nes ką tik išgėrėte skystį su citrina, atneštą pirštams nuskalauti, jūs neklystate. Jis tikrai taip į jus žiūri.

Tad ką pasirinkti? Žinoma, skonis jūsų, tačiau aš Vilniuje rekomenduočiau restoraną „Time” (viešbutyje, gana anonimiškas ir neįpareigojantis, aukščiausio lygio virtuvė ir puikus vyno pasirinkimas – paprašykite padavėjų arba someljė, kad padėtų jums pasirinkti).

Jei šventės biudžetas didesnis, jums tiks „California Gourmet”. Valgyčiau ten kepsnį („Niujorko” išpjovą) arba meksikietiškas „Sofa de Pancho” (paprašykite savininko, kad jums parodytų, kokių rūšių tekilos turi). Trakuose, irkluotojų klube, yra restoranas „Remus”: jis garsėja dėmesiu sudėtinėms dalims ir naujovišku patiekalų skoniu, tad čia nesunkiai galėsite pasiekti tą įsimintinos vakarienės pojūtį.

Kauniečiams su visa pagarba patarsiu netingėti ir atvažiuoti iki Vilniaus, nes mano gimtasis miestas kol kas dar tik stengiasi pasiekti kulinarijos aukštumas. Vakarų Lietuvoje, deja, irgi įspūdingų naujienų nedaug, klaipėdiečiai stengiasi, bet rezultatai kol kas kuklūs, todėl patarčiau įsipilti daugiau degalų ir važiuoti į „Šturmų Švyturį” už Šilutės (tik pasitikrinkite, ar atidarytas – žiemą jiems nebe sezonas).

Ir dar. Pavalgę restorane su mylimu žmogumi negerkite ten pat kavos ir brendžio. Pratęskite šventę nuėję į kokio nors gero viešbučio barą – ten bus ir gerai suplaktų kokteilių, ir vaizdas pro langą. Ten nebus įkyrios minios ir tų pačių nepageidaujamų pažįstamų.

Dovanos planas jums surašytas. Galite vykdyti.

Andrius Užkalnis rašo portale laukineszasys.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.