Sudedamosios dalys:
150 gramų sviesto arba margarino kepiniams
3/4 stiklinės cukraus pudros
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis vanilės
1 kiaušinio trynys
Pasirinkto džemo
Gaminimo būdas:
1. Plaktuvu suplakite sviestą ir cukrų, kol masė taps kreminės konsistencijos.
2. Pamažu įberkite miltus, vanilę ir kiaušinio trynį. Gerai viską suplakite ir leiskite pastovėti. Tešla turi būti tinkama kočiojimui.
3. Iš tešlos sulipinkite mažus kamuoliukus ir padėkite juos ant skardos. Pirštu (o dar geriau – antpirščiu) tešlos kamuoliuko viduryje suformuokite skylę, į kurią įdėkite šiek tiek pasirinkto džemo.
4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Skanaus!