Mandagiems - beveik 5 kartus pigesnė kava

Anokia paslaptis, kad Prancūzijoje turistų aptarnavimas gali kone iš proto išvaryti. Grubūs padavėjai, nesivarginantys kalbėti jokia kita, tik gimtąja kalba, šaliai jau seniai priklijavo nesvetingumo etiketę. Tačiau ir aptarnavimo srityje dirbantiems čia – ne pyragai, mat ne visi klientai stengiasi elgtis mandagiai.

Mandagiems - beveik 5 kartus pigesnė kava.<br>Fabrice'o Pepino nuotr.
Mandagiems - beveik 5 kartus pigesnė kava.<br>Fabrice'o Pepino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2013, 4:17 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:02 PM

Prancūzijos Rivjeroje įsikūrusi kavinė „The Petite Syrah Cafe“ nusprendė visiems laikams atsikratyti stereotipinio įvaizdžio ir, tuo pačiu, paskatinti klientus tapti malonesnius. Nemandagiųjų čia laukia padidintos kainos, o štai už mandagumą atsidėkojama džiuginančiomis nuolaidomis.

„The Petite Syrah Cafe“ siūlo pigesnę kavą mainais į malonų bendravimą. Štai, pavyzdžiui, jeigu, įėję į kavinę, pasakysite: „puodelį kavos“, mokėsite net 7 eurus. Pridėjus žodį „prašau“, kavos kaina sumažėja iki šiek tiek daugiau nei 4 eurų, o jei dar ir pasisveikinsite su padavėju, mokėsite vos 1,40 euro! Ir tai ne tik ne tik padarys kavinės atmosferą gerokai jaukesnę, o nuotaiką – geresnę, bet ir padės sutaupyti.

Restorano vadybininkas Fabrice'as Pepino teigia niekuomet rimtai nežiūrėjęs į šią idėją: „Pietų metu klientai būna suirzę ir įsitempę, neretai pasako vieną kitą piktą žodį aptarnaujančiam personalui ir tiesiog elgiasi nemandagiai. Žinau, kad daugelis mano, jog Prancūzijoje aptarnavimas yra tiesiog siaubingas, tačiau ir klientai čia ne visuomet yra maloniai nusiteikę. Iš pradžių į šią idėją žiūrėjome juokais, kai kurie bendradarbiai buvo labai skeptiški, tačiau galutinis rezultatas pranoko bet kokius lūkesčius.“

Ir išties, sumani strategija pasirodė esanti itin veiksminga – klientai ne tik tapo mandagesni, labiau atsipalaidavę, bet taip pat ėmė dažniau šypsotis, kas, pasak F.Pepino, ir yra svarbiausia. Na, o linksmiausia vadybininkui tampa tuomet, kai pajuokauti nusprendę klientai kreipiasi į jį „Jūsų Didenybe“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.