Amerikietis su maisto švaistymo problema kovoja rausdamasis konteineriuose

Ar kada nors būtumėte pagalvoję, kad šiukšlių konteineriuose slypi toli gražu ne tik atliekos, bet ir vartojimui puikiai tinkantys maisto produktai? Ant 27-erių Robo Greenfieldo stalo – tuntas apskritų bandelių, o šaldytuve – švieži vaisiai ir daržovės, kurių vertė siekia net 200 dolerių. Ir kas galėtų pagalvoti, kad visas šias gėrybes vyriškis rado ne kur kitur, kaip konteineryje?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 29, 2013, 4:56 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:16 PM

Pasak R.Greenfieldo, JAV pagaminama kone perpus daugiau maisto, nei reikia valstybės gyventojams. Ne paslaptis, kad trečia pagal dydį pasaulio valstybė kasmet išmeta maisto už daugiau nei 165 mln. dolerių. „Nereikalingu“ tapęs maistas dažnai yra vis dar tinkamas vartojimui, tad galėtų pagelbėti nepriteklių jaučiančioms šeimoms. Deja, realybėje maisto kelias yra gerokai trumpesnis: iš parduotuvių lentynų jis keliauja tiesiai į prekybos centrams priklausančius konteinerius.

„Neraginu žmonių raustis konteineriuose, tiesiog rekomenduoju gerai įvertinti maistą prieš metant jį į šiukšlių dėžę. Pasibaigęs galiojimo laikas nėra rodiklis, kad metas atsikratyti vienu ar kitu produktu“, – teigia Robas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.