Sudedamosios dalys:
2 šaukštai riešutų sviesto
2 šaukštai medaus (galima naudoti ir klevų sirupą)
1/4 šaukštelio cinamono
Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
1 stiklinė avižų dribsnių
Gaminimo būdas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2. Dubenyje sumaišykite riešutų sviestą ir medų, pakaitinkite, kol riešutų sviestas ištirps.
3. Į riešutų sviesto ir medaus masę įberkite cinamono ir įlašinkite vanilės ekstrakto.
4. Į masę įberkite avižų dribsnius ir keletą minučių pamaišykite.
5. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 7–8 minutes, kol granola įgaus švelnų rusvą atspalvį.
6. Ištraukę iš orkaitės leiskite granolai atvėsti tol, kol ši taps traški.
Granolą galite gaminti ir su riešutais ar džiovintais vaisiais.