Įvertink: dešimt geriausių Vilniaus restoranų

Popietė ar vakaras mieste neretai sukelia ne tik malonumą, bet ir galvos skausmą: kur nueiti, kokį restoraną pasirinkti. Dažnai draugų ar pažįstamųjų rekomendacijos gelbsti tokiose situacijose. Vis dėlto, ką daryti, jei tokių patarėjų nėra arba jei rekomenduotų restoranų seka nykstamai mažėja. Tuomet belieka išorinė pagalba – įvairaus pobūdžio tinklalapiai vertinantys restoranus savo metodais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:44 AM

Tikriausiai daugelis žinote bent vieną tinklalapį, kuriame pateikiamas restoranų reitingavimas. Tarp labiausiai žinomų būtų galima paminėti „TripAdvisor“ ar „Foursquare“ portalus. Reitingavimas iš tikrųjų padeda apsispręsti, kurį restoraną pasirinkti. Vis dėlto viskas atrodo gerai, kol vadovaujamasi vieno tinklalapio reitingavimu.

Pasidaro išties painu, kai norima remtis kelių panašių tinklalapių reitingavimu, o išsirinkti norisi geriausią. Na, jei ne geriausią, tai bent sąrašą restoranų, kurie vertinami aukščiausiai. Štai todėl kilo idėja sukurti formulę, kurios pagalba taptų įmanoma įvertinti keleto tinklalapių reitingavimą.

Siekdami įvertinti „TripAdvisor“, „Foursquare“, „Facebook“ bei kelių kitų svetainių vertinimų  suminės išraiškos įtaką galutiniam sostinės restoranų geriausiųjų olimpui, www.ivilnius.lt komanda pasiryžo šiam iššūkiui. Buvo išanalizuota kiekvieno tinklalapio vertinimų specifika bei koeficientinė vertinimo išraiška, atsižvelgta į teigiamų atsiliepimų proporcingumą neigiamų įvertinimų atžvilgiu ir t.t.

Būtų galima vardinti ir toliau visas aplinkybes, į kurias reikėjo atsižvelgti kuriant galutinę reitingų suminę įverčių formulę, tačiau tai jau smulkmenos. Tikime, jog daugeliui rūpi galutinis rezultatas, todėl negaišdami pateikiame geriausiai įvertintų restoranų sąrašą:

1. Bistro 18 (66.55 balo)

2. Lauro lapas (64.74 balo)

3. Osteria da Luca (64.675 balo)

4. Boff (64.55)

5. Shakespeare (64.5 balo)

6. Užupio picerija (64.13 balo)

7. Borsch (63.8 balo)

8. Vegafe (63.605 balo)

9. Time (63.26 balo)

10. Meat Lovers Pub (63.23 balo)

Geriausių restoranų 95-uką rasite www.ivilnius.lt tinklalapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.