Pikantiškai vakarienei- avinžirnių ir kalmarų salotos (receptas)

Baigiantis darbo dienai vieno prestižinio Tel Avivo restorano virtuvės vadovas Yuvalis Ben Neriah (32 m.) prisėdo prie baro šalia nuolatinio restorano kliento. Vyrai draugiškai šnekučiavosi apie svajones.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė

2014-04-30 10:09, atnaujinta 2018-02-14 10:51

Tąkart – apie tai, kad kada nors Yuvalis įkurs savo restoraną ir net yra sugalvojęs jo koncepciją. Kitą dieną Yuvalis apstulbo sulaukęs telefono skambučio: „Mes sutinkame skirti 8 milijonus šekelių (apie 6 milijonus litų) jūsų projektui finansuoti ir kviečiame pasirašyti sutarties.“

Tą minutę vyruko gyvenimas apvirto aukštyn kojomis: į kompaniją pasikvietęs dar du bendražygius virtuvės meistrus jis išsiruošė į pusmetį trukusią kelionę po Azijos šalis. Keliaudami po Kiniją, Vietnamą, Kambodžą, Tailandą ir Indiją vyrai išragavo šimtus patiekalų, išnaršė garsių restoranų ir paprastų vietos žmonių virtuves ir namo parsivežė unikalaus restorano, kokio Izraelyje dar nebuvo, idėją. 2013-aisiais, jau pirmaisiais gyvavimo metais, Y.Ben Neriah restoranas „Taizu“ pateko tarp geriausių šalyje.

Portalo lrytas.lt skaitytojams pateikiame vieno geriausio Tel Avivo restorano "„Taizu“ virtuvės šefo Y.Ben Neriah indiškų avinžirnių ir kalmarų salotų receptą.   Indiškos avinžirnių ir kalmarų salotos (6 asmenims)

Aromatiniam aliejui reikės:

- 2 šaukštų špinatų aliejaus*

- 1 ir 1/2 šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų

- 1 ir 1/2 šaukštelio geltonųjų garstyčių sėklų

- 1 šaukštelio kalendrų sėklų

- 1 ir 1/4 šaukštelio džiovintų mėtų

- 1/4 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų

- 1/4 šaukštelio ciberžolių

Salotoms reikės:

- 3 stiklinių susmulkintų laiškinių svogūnų

- 1 mažo geltono svogūno, supjaustyto plonais žiedeliais

- 1 stiklinės valgomųjų ybiškių

- 1/2 mažos žalios aitriosios paprikos

- 3/4 stiklinės šviežių šparaginių pupelių, supjaustytų 3–4 cm gabaliukais

- 2 stiklinių virtų avinžirnių

- 1 šaukštelio šviežių žaliųjų citrinų sulčių

- 1/2 šaukštelio druskos, be to, 1 šaukštelio druskos kalmarams virti

- 1/2 stiklinės šviežių kalmarų čiuptuvų

- saulėgrąžų aliejaus

Kaip ruošti:

Pasiruoškite dubenį ledinio vandens, kuriame atvėsinsite virtus kalmarus.

Užvirinkite pusę litro vandens su 1 šaukšteliu druskos. Sudėkite kalmarus, virkite juos 3–4 minutes, tada nusausinkite ir sukraukite į ledinį vandenį, kad atšaltų.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus. Jame kepinkite žalias šparagines pupeles 1–2 minutes, kol jos apskrus iš visų pusių. Išpilkite pupeles į didelį dubenį – jame maišysite salotas kartu su aliejumi, kuriame kepė pupelės.

Nusausinkite keptuvę ir joje apskrudinkite svogūnus kartu su aitriosiomis paprikomis, sudėkite į dubenį ir taip pat apskrudinkite valgomąsias ybiškes. Apkepusias ir šiek tiek atvėsusias ybiškes supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais ir suberkite į salotų dubenį. Galiausiai į dubenį sudėkite avinžirnius, kalmarus ir smulkintus žalių svogūnų laiškus.

Kitame nedideliame dubenėlyje sumaišykite žaliųjų citrinų sultis ir druską. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite špinatų aliejų kartu su visais sausais prieskoniais ir kepinkite, kol jie paskleis aromatą ir išgirsite, kad prieskoniai ima šaudyti. Išliekite karštą aliejų kartu su prieskoniais ant paruoštų salotų ingredientų, viską išmaišykite. Pabaigoje užpilkite žaliųjų citrinų sultimis su druska ir dar kartą viską gerai išmaišykite.

*Špinatų aliejų galite pakeisti alyvuogių aliejumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.