Rinkitės sveikus pietus - ruoškite bolivinių balandų paplotėlius

2014 m. liepos 2 d. 12:51
Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)
Bolivinės balandos įnirtingai skinasi kelią į lietuviškas virtuves. Tai kruopos, auginamos Andų kalnų aukštikalnėse, turtingos baltymais ir tinkamos žmonėms, kenčiantiems nuo įvairių maisto alergijų. Jei planuojate vegetariškus pietus, šie traškūs paplotėliai bus kaip tik!
Daugiau nuotraukų (1)
Traškūs bolivinių balandų paplotėliai (4-6 asm)
Reikės:
1 stiklinės bolivinių balandų (kynva) kruopų
2 kiaušinių
1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
1/2 stiklinės miltų
4-5 šaukštų džiūvėsių pavoliojimui kepant
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
4 žalių svogūnų laiškų, labai smulkiai sukapotų
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Bolivines balandas išvirkite 2 stiklinėse pasūdyto vandens (virkite uždengę, ant siplnos ugnies, apie  12-15). Visiškai atšaldykite.
Netgi galite kruopas pasiruošti iš vakaro ir laikyti jas šaldytuve.
Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir sudėkite virtas kruopas, tarkuotą sūrį, miltus, svogūnų laiškus, druską ir pipirus.
Viską išmaišykite, tik labai nemaigykite, kad nesusitrintų kruopos.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame skrudinkite paplotėlius kol gražiai parus, iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalus.
Patiekite su mėgstamais padažais arba grietine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.