Traškūs bolivinių balandų paplotėliai (4-6 asm)
Reikės:
1 stiklinės bolivinių balandų (kynva) kruopų
2 kiaušinių
1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
1/2 stiklinės miltų
4-5 šaukštų džiūvėsių pavoliojimui kepant
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
4 žalių svogūnų laiškų, labai smulkiai sukapotų
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Bolivines balandas išvirkite 2 stiklinėse pasūdyto vandens (virkite uždengę, ant siplnos ugnies, apie 12-15). Visiškai atšaldykite.
Netgi galite kruopas pasiruošti iš vakaro ir laikyti jas šaldytuve.
Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir sudėkite virtas kruopas, tarkuotą sūrį, miltus, svogūnų laiškus, druską ir pipirus.
Viską išmaišykite, tik labai nemaigykite, kad nesusitrintų kruopos.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame skrudinkite paplotėlius kol gražiai parus, iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalus.
Patiekite su mėgstamais padažais arba grietine.