„VMG vasara“: ant grilio kepta duona

Geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo autoriai - VMG komanda - pristato naują laidų sezoną „VMG Vasara" tiesiai iš Vilniaus Katedros aikštės.

Nesudėtingas, tačiau tikrai neprastas patiekalas - ant grilio kepta duona.
Nesudėtingas, tačiau tikrai neprastas patiekalas - ant grilio kepta duona.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2014, 8:53 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:51 PM

Kulinarinių iškylų laida „VMG vasara" rodoma pirmadieniais 19:50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją. Taip pat - žiūrimiausioje televizijoje internete tv.lrytas.lt.

Pirmojoje laidoje - Gruzijos įkvėptas ant grilio keptų duonelių receptas.

Jei ilsitės ir kepate maistą gamtoje - pabandykite duoneles išsikepti ant medžio šakelių - to tikriausiai dar nesate bandę!

2 porcijoms reikės:

2,5 stiklinės miltų

100 ml grietinėlės

100 ml vandens

4 g sausų mielių

1 šaukšto cukraus

5 šaukštų „Borges" alyvuogių aliejaus

„Santa Maria" druskos

įvairių prieskoninių žolelių.

Įdarui reikės:

2 gabalėlių (po 125 g) mocarelos

Į pusę miltų suberkite mieles, šiltą vandenį ir grietinėlę. Pasūdykite, įdėkite cukraus. Suberkite smulkintas mėgstamas prieskonines žoles, įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, sudėkite likusius miltus ir suminkykite tešlą. Jai pakilus, dar kartą paminkykite.

Imkite mocarelos gabalėlį, užmaukite ant lazdyno vytelės ir apsukite jį gabalėliu tešlos taip, kad būtų visiškai paslėptas. Kepkite ant vidutinės kaitros žarijų 5–7 minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.