Kulinarinių iškylų laida „VMG vasara" rodoma pirmadieniais 19:50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją. Taip pat - žiūrimiausioje televizijoje internete tv.lrytas.lt.
Pirmojoje laidoje - Gruzijos įkvėptas ant grilio keptų duonelių receptas.
Jei ilsitės ir kepate maistą gamtoje - pabandykite duoneles išsikepti ant medžio šakelių - to tikriausiai dar nesate bandę!
2 porcijoms reikės:
2,5 stiklinės miltų
100 ml grietinėlės
100 ml vandens
4 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
5 šaukštų „Borges" alyvuogių aliejaus
„Santa Maria" druskos
įvairių prieskoninių žolelių.
Įdarui reikės:
2 gabalėlių (po 125 g) mocarelos
Į pusę miltų suberkite mieles, šiltą vandenį ir grietinėlę. Pasūdykite, įdėkite cukraus. Suberkite smulkintas mėgstamas prieskonines žoles, įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, sudėkite likusius miltus ir suminkykite tešlą. Jai pakilus, dar kartą paminkykite.
Imkite mocarelos gabalėlį, užmaukite ant lazdyno vytelės ir apsukite jį gabalėliu tešlos taip, kad būtų visiškai paslėptas. Kepkite ant vidutinės kaitros žarijų 5–7 minutes.