Keptas varškės sūris su keptais pomidoriukais
Reikės:
1 varškės sūrio
kelių skiltelių česnako
75-100 g šaltai rūkytos šoninės ar kaimiškų lašinukų
druskos, juodųjų pipirų
žiupsnelio cukraus
dosnios saujos vyšninių pomidoriukų
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Varškės sūrį išilgai perpjaukite pusiau. Abi puses padruskuokite ir papipirinkite.
Šoninę susmulkinkite mažais gabaliukais. Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonai griežinėliais. Ant kepimo popieriaus daugiau mažiau atkartodami sūrio formą berkite smulkintą šoninę, ant viršaus guldykite sūrio puseles. Ant viršaus išdėliokite česnako griežinėlius ir užberkite likusia šonine.
Pomidoriukus perpjaukite pusiau ir išdėliokite sūrio pašonėse. Pabarstykite juodaisiais pipirais ir vos vos cukrumi, mat pomidoriukai kepdami darosi rūgštoki.
Šaukite skardą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Taip paruoštas ir į foliją suvyniotas sūris itin skanus keptas žarijose. O sūrio pagardai – vieta improvizacijai ir pataikavimui savo skoniui.
Galima nedėti česnako ir vietoj jo naudoti Provanso žolelių mišinį. Arba patepti medumi. Arba gardinti kitais mėgstamais skonių deriniais.