Virtuvės mitų griovėjas A.Ivanauskas miesto aikštėje kepė blynus

Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas „Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG) Vilniaus savivaldybės prieeigą užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų ir pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“.

Virtuvės mitų griovėjai blynus kepė Europos aikštėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Virtuvės mitų griovėjai blynus kepė Europos aikštėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-27 18:22, atnaujinta 2018-01-30 10:02

Akcija pradėta Europos aikštėje iškilusia miltų maišų barikada, kuria VMG siekia atkreipti žmonių dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą. Komandai ypač svarbu tai kaip vertybę įskiepyti vaikams ir jaunimui – „VMG tikras“ ženklas ir manifestas bus įtraukti ir į kartu su Švietimo ir mokslo ministeriją ruoštą vadovėlį.

„Artėjant rudeniui, visiems grįžtant į darbus ir mokslus, vėl imame skubėti, bėgti, ir dažnai laiką taupome valgymo sąskaita – užuot ką nors pasigaminę, renkamės suvalgti nesveiką sumuštinį ar kebabą pakeliui. Šia akcija norime priminti žmonės, kuo svarbi kokybiška mityba,“ – akcijos esmę pristatė projekto vadovas Alfas Ivanauskas.

„VMG tikras“ akcija pradėta blynų kepimu tiesiog Europos aikštėje, kurioje dalyvavo ir miesto bei miestiečių sveikata besirūpinantis meras Artūras Zuokas. „Jei net miesto meras darbo dieną randa laiko pats išsikepti blynų, tą patį savo artimiesiems galime padaryti visi,“ – šypsojosi kulinaras A. Ivanauskas.

„Kokybiškas maistas bus tuomet, kai patys būsime visiškai atsakingi už tai, ką valgome. Kviečiu visus naudoti kuo daugiau natūralių produktų, o ne jų pakaitalų“|, – sako Vilniaus meras A. Zuokas. Akcijai parengtu specialiu manifestu VMG kviečia žmones maistą kuo dažniau gaminti patiems, o ne pirkti paruoštus pašildomus gaminius parduotuvėse, taip pat – naudoti kuo daugiau natūralių produktų, o ne jų pakaitalų.

VMG žirnių miltų blynai su šonine

4 porcijoms reikės:

2 kiaušinių

100 g cukraus

400 ml pieno

75 g sviesto

150 g žirnių miltų

150 g kvietinių miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

100 g šaltai rūkytos šoninės

4 kiaušinių

3 šaukštų acto

Druskos

1. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi ir druska.

2. Supilkite pieną ir lydytą sviestą.

3. Nuolat plakdami po truputį berkite miltus ir kepimo miltelius.

4. Viską gerai išplakite ir kepkite nedidelius blynelius keptuvėje be riebalų.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Plonai pjaustytas šoninės juosteles kelias minutes paskrudinkite orkaitėje.

6. Prikasstuvyje užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir supilkite actą. Į verdantį vandenį atsargiai įmuškite kiaušinius. Pavirkite, kol jie sukietės (laikys formą, bet trynys dar bus minkštokas), ir kiaurasamčiu atsargiai išgriebkite.

7. Blynelius sudėkite į lėkštutes vieną ant kito, ant viršaus uždėkite skrudintos šoninės juostelių ir kiaušinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.