Akcija pradėta Europos aikštėje iškilusia miltų maišų barikada, kuria VMG siekia atkreipti žmonių dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą. Komandai ypač svarbu tai kaip vertybę įskiepyti vaikams ir jaunimui – „VMG tikras“ ženklas ir manifestas bus įtraukti ir į kartu su Švietimo ir mokslo ministeriją ruoštą vadovėlį.
„Artėjant rudeniui, visiems grįžtant į darbus ir mokslus, vėl imame skubėti, bėgti, ir dažnai laiką taupome valgymo sąskaita – užuot ką nors pasigaminę, renkamės suvalgti nesveiką sumuštinį ar kebabą pakeliui. Šia akcija norime priminti žmonės, kuo svarbi kokybiška mityba,“ – akcijos esmę pristatė projekto vadovas Alfas Ivanauskas.
„VMG tikras“ akcija pradėta blynų kepimu tiesiog Europos aikštėje, kurioje dalyvavo ir miesto bei miestiečių sveikata besirūpinantis meras Artūras Zuokas. „Jei net miesto meras darbo dieną randa laiko pats išsikepti blynų, tą patį savo artimiesiems galime padaryti visi,“ – šypsojosi kulinaras A. Ivanauskas.
„Kokybiškas maistas bus tuomet, kai patys būsime visiškai atsakingi už tai, ką valgome. Kviečiu visus naudoti kuo daugiau natūralių produktų, o ne jų pakaitalų“|, – sako Vilniaus meras A. Zuokas. Akcijai parengtu specialiu manifestu VMG kviečia žmones maistą kuo dažniau gaminti patiems, o ne pirkti paruoštus pašildomus gaminius parduotuvėse, taip pat – naudoti kuo daugiau natūralių produktų, o ne jų pakaitalų.
VMG žirnių miltų blynai su šonine
4 porcijoms reikės:
2 kiaušinių
100 g cukraus
400 ml pieno
75 g sviesto
150 g žirnių miltų
150 g kvietinių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
100 g šaltai rūkytos šoninės
4 kiaušinių
3 šaukštų acto
Druskos
1. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi ir druska.
2. Supilkite pieną ir lydytą sviestą.
3. Nuolat plakdami po truputį berkite miltus ir kepimo miltelius.
4. Viską gerai išplakite ir kepkite nedidelius blynelius keptuvėje be riebalų.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Plonai pjaustytas šoninės juosteles kelias minutes paskrudinkite orkaitėje.
6. Prikasstuvyje užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir supilkite actą. Į verdantį vandenį atsargiai įmuškite kiaušinius. Pavirkite, kol jie sukietės (laikys formą, bet trynys dar bus minkštokas), ir kiaurasamčiu atsargiai išgriebkite.
7. Blynelius sudėkite į lėkštutes vieną ant kito, ant viršaus uždėkite skrudintos šoninės juostelių ir kiaušinius.