Buvusi Seimo narė Dzūkijoje renka grybus ir ruošia jų atsargas

Šį rudenį miškuose itin užderėjo įvairiausių grybų: baravykų, ūmėdžių, kazlėkų, voveraičių. Juos naudokite įvairiems patiekalams ruošti arba konservuokite žiemai. Siūlau labai gardaus grybų su daržovėmis troškinio receptą. Jam tiks įvairūs valgomi grybai.

Grybų užtepėlę tepkite ant baltos, geriausiai skrudintos duonos.<br>123rf nuotr.
Grybų užtepėlę tepkite ant baltos, geriausiai skrudintos duonos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Bekintienė

2014-09-09 10:26, atnaujinta 2018-02-09 17:09

Užtepėlei reikės (lygiomis dalimis): virtų grybų, morkų, svogūnų, pomidorų.

 Grybus, svogūnus sumalkite, pomidorus nulupkite (prieš tai užplikę karštu vandeniu) ir taip pat sumalkite. Morkas sutarkuokite burokų trintuve.

Pirmiausia troškinkite morkas. Keptuvėje, aliejuje, iki gelsvos spalvos kepinkite svogūnus. Grybus, svogūnus ir pomidorus sudėkite į troškinamas morkas ir dar patroškinkite tol, kol mišinys sutirštės (troškinkite apie 1 val.).

Gautą masę supilkite į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius, kuriuos sandariai užsukite dangteliais. Galima laikyti žiemai.

Tepkite ant baltos, geriausiai skrudintos duonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.