A.Ivanauskas desertą ruoš skambant Napoleono karūnavimo muzikai

Jau lapkričio 8-ąją, šeštadienį, Valdovų rūmuose Prancūzijos - Lietuvos prekybos rūmai (Chambre de Commerce Franco - Lituanienne) surengs prabangų labdaros vakarą „Diner de Gala avec Martell“, kurio tikslai: dvarų kultūros puoselėjimas Lietuvoje, kultūros paveldo mecenavimas ir verslo ryšių tarp dviejų šalių stiprinimas.

„Iškart po deserto ponų ir ponių laukia šokių vakaras, tad mūsų misija – įkvėpti juos valsui!“ - sakė A.Ivanauskas.
„Iškart po deserto ponų ir ponių laukia šokių vakaras, tad mūsų misija – įkvėpti juos valsui!“ - sakė A.Ivanauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:03 AM

„Retas žino ar įsivaizduoja, kad Lietuvos dvaruose, stiklinėse jų oranžerijose, dar XVI-XVIII amžiuose, buvo auginami apelsinmedžiai, pasiflorai, alyvmedžiai, citrinmedžiai, migdolai, granatmedžiai, graikiniai riešutmedžiai ir net figmedžiai, o soduose buvo gausu obuolių, kriaušių, trešnių, slyvų, vyšnių, erškėtrožių.

Vaisiai, uogos ir riešutai buvo pagrindiniai diduomenės desertai, – pasakojo mitus griaunantis šefas Alfas Ivanauskas, kuris drauge su „VMG“ komanda labdaros ir verslo vakaro metu ruoš autentišką XVIII amžiaus desertą pagal XXI amžiaus kanonus. – Lietuvos didikų virtuvė verta, kad būtų sugriauti visi sunkūs, slogūs ir neskoningi mitai apie ją!”

Projektas ir vakaras, kuriame rinksis 250 svečių – Prancūzijos kapitalo įmonių vadovai, įmonių partneriai, šalies verslininkai ir valstybinių institucijų vadovai, organizuojamas drauge su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Prancūzijos ambasada Lietuvoje.

„Šis vakaras – ne tik paramos ir verslo, tai edukacinis vakaras apie Lietuvą ir Prancūziją, apie valdovus, apie istorines dviejų šalių sąsajas, apie maisto ir gėrimų derinimą. Vakaras nustebins daugelį. Visiškai lietuvišką desertą pasirinkome gaminti skambant prancūziškai melodijai – ne kam kitam, o Napoleono I karūnacijos muzikai, 1804-ieji, Paryžius, – praneša A. Ivanauskas, kuris desertą ruoš „Diner de Gala avec Martell“ antrojoje dalyje viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“. – Iškart po deserto ponų ir ponių laukia šokių vakaras, tad mūsų misija – įkvėpti juos valsui!”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.