Lietuviai šaiposi iš BBC žurnale paskelbto cepelinų recepto

Lietuvoje dienos šviesą išvydo euras, o Jungtinėje Karalystėje - didžkukulių receptas. Žinomas žurnalas „Good Food“, priklausantis BBC, euro įvedimo Lietuvoje proga savo skaitytojams pasiūlė pasigaminti populiariausią lietuvišką patiekalą – didžkukulius. Teigiama, kad jais vaišinamas kone kiekvienas į mūsų šalį atvykęs svečias iš užsienio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:13 PM

„Lietuviški cepelinai: bulvių virtiniai su grybų padažu ir kumpiu“ – taip pristatė mūsų nacionalinės virtuvės pasididžiavimą žurnalas „Good food“ savo sausio mėnesio leidinyje. Didžkukulius žurnale siūloma patiekti lietuviams gana neįprastai – su žalių daržovių garnyru ir traškia duona, kurią reikia merkti į padažą.

25 metus leidžiamas žurnalas „Good Food“ yra populiariausias kulinarinis leidinys Jungtinėje Karalystėje. Jo tiražas – 268 tūkstančiai egzempliorių. Skaitytojų amžiaus vidurkis – 43 metai.

Receptas buvo publikuotas ir bbcgoodfood.com portale, kuris yra vienas populiariausių komercinių receptų portalų šalyje, kas mėnesį pritraukiantis apie 1,7 milijono unikalių vartotojų.

Tai, kad įtakingame BBC žurnale buvo paskelbtas didžkukulių receptas, netruko pastebėti lietuviai. Socialiniuose tinkluose kaip virusas pasklido žinutė apie tai, kad net ir britai mokosi gaminti mūsų cepelinus.

Nemažai jų šaiposi iš patarimo, kaip gaminti spirgučius: siūloma pirma pakepinti šoninę, po to išimti ją iš keptuvės ir supjaustyti. Be to, lietuviai galvas kraipo ir skaitydami, kad gaminant didžkukulius stalą reikia pabarstyti miltais.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.