Čikagos lietuvio tikslas – parduoti milijoną porcijų cepelinų

Čikagos lietuviai Laura ir Andrius Bučai šį savaitgalį dirbs pasiraitoję rankoves – du lietuviškų patiekalų restoranus JAV didmiestyje įkūrusi šeima laukia lankytojų antplūdžio. Mat vasario 1-ąją po skirtingus planetos kampelius išsibarstę lietuviai minės Pasaulinę cepelinų dieną. Šiemet ji bus minima antrą kartą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Šaltė

Jan 30, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:28 PM

Didžkukuliai yra pats populiariausias patiekalas abiejuose Bučų restoranuose – „Kunigaikščių užeigoje“ („Grand Duke“ ) ir „Senajame Vilniuje“ („Old Vilnius Cafe“). Nuo penktadienio iki sekmadienio didžkukulių bus galima pavalgyti ne tik vietoje, bet ir išsinešti. Porcija kainuoja 7 JAV dolerius (6,19 euro).

„Sekmadienis sutampa su amerikietiškojo futbolo finalu. Amerikiečiams tai – didžiulė šventė, kai visi prisiperka daug maisto ir stebi varžybas per televiziją. Tądien daugelis perka picas, o mes bandysime konkuruoti siūlydami cepelinų“, – pasakojo Andrius.

Jo restoranai turi nemažai nuolatinių lankytojų amerikiečių, kurie kerta lietuviškus valgius – cepelinus, tarkuotų bulvių vėdarus, plokštainį, dešreles su kopūstais. Lietuviai, pasak Andriaus, sudaro maždaug pusę lankytojų.

„Paprastai amerikiečiai nėra linkę ragauti kažką naujo. Bet mes pasiūlome jiems kokį patiekalą veltui – paragauja kartą, kitą, o po to, žiūrėk, ir patys užsisako balandėlių, cepelinų ar šaltibarščių. Net rūkytas kiaulės ausis išmokėme valgyti – amerikiečiams iš pradžių jos atrodė atgrasiai, bet kai paragavo – patiko“, – pasakojo lietuvis, Čikagoje šaknis įleidęs prieš 18 metų.

Andrius girdėjo ir keistų nutikimų, kai iš restorano išsineštus šaltibarščius kažkas pašildė mikrobangų krosnelėje, o po to atėjo skųstis, jog sriuba buvo keista.

Vistik cepelinai – populiariausias patiekalas abiejuose šeimos restoranuose. „Kunigaikščių užeiga“ parduotų cepelinų skaičių žymi specialioje lentoje – nuo 2006-ųjų jau parduota daugiau nei 510 tūkstančių porcijų.

„Manau, kad jau greitai sulauksime dienos, kai jų bus parduota milijonas porcijų“, – viliasi lietuviškas kulinarines tradicijas svetur puoselėjantis A.Bučas.

Pasaulinė cepelinų diena – dar viena proga priartėti prie šio tikslo.

Nepraleiskite naujienų – lankykitės lrytas.lt svetainėje „Skonis“ arba tapkite mūsų draugu „Facebook“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.