Maisto tinklaraštininkai prisiminė vaikystės skonius

Tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga jau šeštą kartą tradiciniame vakarėlyje-konkurse dalyvavę lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai šiemet prisiminė vaikystės patiekalų skonius ir ieškojo modernių jų interpretacijų.

Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Bazilikų blyneliai.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Bazilikų blyneliai.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Blynelių tortas.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Blynelių tortas.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Tinklaraštininkai ir varžėsi tarpusavyje, ir dalinosi patirtimi.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Akimirkos iš maisto tinklaraštininkų susitikimo.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Akimirkos iš maisto tinklaraštininkų susitikimo.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Akimirkos iš maisto tinklaraštininkų susitikimo.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Akimirkos iš maisto tinklaraštininkų susitikimo.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Švilpikai.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
Švilpikai.<br>J. Mižutavičiūtės nuotr.
J. Mižutavičiūtės nuotr.<br>Kalakutienos kotletai.
J. Mižutavičiūtės nuotr.<br>Kalakutienos kotletai.
Daugiau nuotraukų (16)

lrytas.lt

2015-06-23 12:34, atnaujinta 2017-10-29 18:34

„Nors kiekvienas tinklaraštį kuria iš savo virtuvės, gaminti kartu ir dalintis maisto gaminimo džiaugsmu, idėjomis ir aptarinėti skonius bei kulinarijos naujienas yra kur kas smagiau. Tad kiekvienais metais su nekantrumu laukiame šio renginio, kur susitinkame būrį bendraminčių, gaminame, ragaujame, pasitariame ir vienas iš kito pasimokome“, – sakė kulinarijos tinklaraštininkų „Debesys“ redaktorė Asta Eigėlytė-Gunnarsson.

Kulinarijos studijoje „ČiopČiop“ susirinkusiems renginio dalyviams gastronominių potyrių kūrėjos „Less Table“ paruošė dvi temines staigmenas – užkandžiui paruoštos riestainių formos spurgos buvo sumautos ant specialių lazdų. Instaliacijos idėją paaiškino užrašas: „savo dalinti – kito imti“.

Kitas vaikystės vasaras primenantis saldus užkandis – braškės – buvo suvertos ir pakabintos virš dviejų stalų, kviečiančių „braškę – nudžiauti, grietinėle paslėpti“.

Paragavę šių užkandžių, keliolika maisto gaminimo entuziastų, pasiskirsčiusių į komandas, per kelias valandas pagamino šių metų užduotį „Modernūs vaikystės skoniai“ atitinkančius patiekalus.

Pirmą kartą tradiciniame renginyje dalyvavusi tinklaraščio Nidosreceptai.lt ir knygos „Izraelio skoniai: šventė ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė, padedama savo draugės ir „Debesų“ projektų Delijos Milašiūtės pagamino bazilikų lietinius su špinatų ir ožkos sūrio įdaru.

Indrė Sasnauskaitė (GPmagija.blogspot.com) su komanda keptuvėje keptus švilpikus pagardino kmynais ir prie jų patiekė varškės-krienų padažą ir rūkytą lašišą.

Tinklaraščio Storaspomidoras.lt autorė Giedrė Gižaitė mėgstamuose mamos kalakutienos kotletuose su cinamonu razinas pakeitė morkomis ir svogūnais, o prie jų patiekamą bulvių košę pagardino špinatais.

Dovilė ir Mantas Bajaliai (Bajaliai.pepa.lt) kartu su drauge Simona (mukatanas.blogspot.com) šaltą braškių sriubą patiekė su marcipanų ir rikotos pyragaičiu, o patiekalą papuošė ant smilgos suvertomis šilauogėmis.

Tinklaraščio Dumenuliai.blogspot.com autorė Neringa Glebovė iš biskvitinių blynelių su grietinėle ir braškėmis sutepė tortą.

Iliustracijas receptams sukūrė Forellesreceptai.lt tinklaraštininkės Skirmantės Mockevičienės dukra Irmantė.

Kadangi receptai buvo itin skirtingi ir juos vertinti lyginant sudėtinga, šių metų prizo – sportinio „Electrolux“ plaktuvo laimėtojas buvo ištrauktas burtų būdu. Juo tapo ne viename maisto tinklaraštininkų konkurse pasižymėjusi I.Sasnauskaitė. Kartu pagamintais patiekalais pasivaišinusiems tinklaraštininkams buvo įteiktos „Marks&Spencer“ dovanos.

Kulinarinį vakarėlį tarptautinės tinklaraštininkų dienos kasmet rengia „Electrolux“, kurio partneriu šiemet tapo kulinarijos tinklaraštininkų žurnalas „Debesys“. Praėjusių metų vakarėlio tema buvo „Kulinarinės miško pasakos“, 2013 – „Moderni lietuviška virtuvė“, 2012 – „Prieskonis, kuris mane įkvepia“, 2011 m. – Joninių nakties užkandžiai, 2010 m. – salotos „Skandalas skrybėlėje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.