Naujų restoranų kūrėjai žengia koja kojon su mada

Prestižinėse Vilniaus vietose jau galima atrasti naujas vietas papietauti. 

2015 metų tendencijų maitinimo versle įvardijama ant grotelių kepto maisto kultūra.<br>123rf nuotr.
2015 metų tendencijų maitinimo versle įvardijama ant grotelių kepto maisto kultūra.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:46 AM

„Keliaujantieji po pasaulį žino naujausias valgymo tendencijas Vakaruose – ten populiarumą įgyja vadinamieji gatvės restoranai, kuriuos sunku apibrėžti – tai nėra greito maisto užkandinės, bet ir ne tokie įpareigojantys, kaip klasikiniai restoranai. Sparčiai populiarėjančiose vietose tiekiamas renesansą išgyvenantis ant grotelių kepamas maistas – mėsa, jūros gėrybės, žuvis ir daržovės, – sakė „Amber Food“ rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė. – Ant grotelių keptas maistas Europą pasiekė iš JAV, kur tradiciškai žmonės savo namo kieme kepa mėsą kepsninėje ir rengia pasisėdėjimus su draugais.

Senajame žemyne ne visi turi tokią galimybę, todėl panašią atmosferą bando kurti restoranuose: juose patiekiamas skanus maistas, kurį patogu valgyti rankomis ir dalintis su draugais. Matome, kad poreikis tokiam laiko praleidimui atsiranda ir Lietuvoje, todėl restoranuose „Grill terrace“ siūlysime valgiaraštį, gausų ant grotelių keptų mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų“.

Vakarų Europoje tokio tipo restoranai paplito jau pernai, ypač jų daug Londone, Jungtinėje Karalystėje. Žinomi maisto apžvalgininkai, įskaitant įtakingą australų žurnalą „Good Food“ („Geras maistas“), ne veltui viena didžiųjų 2015 metų tendencijų maitinimo versle įvardijo ant grotelių kepto maisto kultūrą.

Svarbu tai, kad ji nepriklauso vienai tautai, tad virtuvės šefas gali eksperimentuoti ir maišyti skirtingų regionų tradicijas – Italijos, Argentinos, Brazilijos, Meksikos ir kitų. Taip pat šiuose restoranuose nepamirštama ir vis didėjanti vegetarų bei veganų bendruomenė: daržovės tampa ne tik garnyru prie mėsos, bet ir atskirais patiekalais, ingredientais įvairioms užtepėlėms.

„Lietuvoje iki šiol šiltuoju metų laiku populiarūs šašlykai savo vietos galbūt neužleis, tačiau mieste gyvenantys ir iškylos gamtoje išsiilgę biurų darbuotojai bei daug keliaujantys ir kitokios maisto kultūros „ragavę“ žmonės turėtų įvertinti naujus restoranus“, – mano L. Nikonovaitė.

Lankytojų laukia kompetentingi virtuvės šefai ir specialios „Green egg“ kepsninės, kur preciziškai kontroliuojamas karštis ir kurių keraminė kepimo ertmė bei efektyvus oro srautų reguliavimas garantuoja kepsnių sultingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?