Rinkimuose dalyvavo septynių rūšių šampanas:
1. „Laurent Perrier“
2. „Moet&Chandon“
3. „Moutard“
4. „Mumm“
5. „Piper Heidsieck“
6. „Pommery“
7. „Veuve Clicquot“
Vertinimo komisijoje buvo Petras Jarašūnas („Mineralinių vandenų“ atstovas), Jolanta Smičienė (Dame Chevalier de l'Ordre des Coteaux de Champagne, French Wine Society Champagne Master), Martynas Žemavičius (WSET diplomantas), Jurga Karinauskaitė (vyno mokytoja), Tomas Skunčikas (Bennet Distributors atstovas, someljė), Arminas Darasevičius (Lietuvos someljė asociaciajos prezidentas, someljė), Narimantas Miežys (someljė), Albertas Koncijalovas („Liviko“ atstovas, someljė), Stasas Smolskij (someljė), Mikas Širvinskas („Prike“ atstovas), Arūnas Starkus (vienas Someljė asociacijos kūrėjų, WSET diplomantas), Dariuš Miler („Eugesta“ atstovas, someljė).
Septyni šampanai vertinti pagal aukščiausią vyno žinovo laipsnį „Master of Wine“ turinčio Richardo Bampfieldo bei Ryčio Jurkėno, „The International Wine Challenge“ bei „Decanter“ teisėjo, rekomendacijas.
Gėrimai vertinti 100 balų sistemoje. Paprastai tokio lygio šampanas tarptautiniuose vertiniuose gauna 86-92 balus. Prieš prasidedant vertinimui visi buteliai buvo užmaskuoti, kad jokie ženklai neišduotų, kuris yra kuris.
Vertinant šampano kokybę, ne burbuliukai, aromatai ir skoniai yra svarbiausi. Svarbiausia – bendras balansas. Vertintojas turi atkreipti dėmesį į gėrimo putos kokybę, rūgštį. Labai svarbus pirmos šampano atakos burnoje intensyvumas. Taip pat vertinamas skonio ilgumas burnoje, vaisių koncentracija ir poskonis. Patyrę vertintojai ilgai neužtruko rašydami balus, kuriuos suskaičiavus paaiškėjo, kad daugiausia – 89,58 – balo gavo „Pommery“ šampanas. Antroje vietoje likęs šampanas nuo nugalėtojo atsiliko tik dešimtąja balo dalimi. Visi rinkimuose dalyvavę šampanai įvertinti 87-89 balais.
Įdomu, kad pernai vykusiame Šampano ir putojančio vyno čempionate (Champagne & Sparkling Wine World Championships), vadinamame putojančio vyno „Oskarais“, nugalėtoju taip pat buvo išrinktas „Pommery“ šampano namų šampanas.