„Restoraną pavadinome „Toli Toli“, nes kiekviena interjero detale, nuotrauka ir maistu – bandome pasakoti istoriją. Restorano sienas papuošėme Palestinoje ir Lietuvoje darytais kadrais, o valgiaraštį papildėme lietuviui dar gerai nepažintais Artimųjų Rytų skoniais, - pasakojo restorano „Toli Toli“ direktorė fotografė Indrė Armalytė. - Svečioje šalyje vietiniai žmonės buvo itin svetingi ir vaišingi, tad nuolat kvietėsi į namus prie gausiai maistu nukrauto stalo, dosniai dalinosi valgiu bei atskleidė receptų paslaptis. Visa tai parsivežėme į Lietuvą, ir į ramų Druskininkų gyvenimą įmaišėme gardžiausių Palestinos skonių“.
Neįprasti valgiai
Čia atvykti privalo humuso mėgėjai. Jis gaminamas iš avinžirnių, kurie sumalami iki kreminės masės ir pagardinami citrinos sultimis, sezamų pasta bei kmyniniu kuminu. Į valgiaraštį nepamiršta įtraukti ir falafelių, baklažanų užtepėlės „Baba ganoush“, petražolių, pomidorų ir bulguro kruopų salotų „Tabbouleh“.
Restorano svečiams patiekiamas maistas iš šviežių, natūralių ir kuo mažiau perdirbtų produktų. Siekiant gaminti kuo sveikesnius valgius, atsisakyta skonio stipriklių, sultinio kubelių, mikrobangų krosnelės. Restorano siekiamybė – šviežumas, o gaminant stengiamasi naudoti kuo daugiau daržovių, ankštinių ir grūdinių kultūrų, šiek tiek mažiau žuvies ir mėsos.
Gyvūninės kilmės produktai itin kruopščiai atrinkti ir atvežti iš ekologiškų Dzūkijos ūkių. Uogos ir grybai surinkti iš Varėnos miškų.
Restorano svečiai kviečiami pasivaišinti kavos gurmanų „Crooked Nose and Coffee Stories“ atrinkta kava, tuo tarpu ne vienas valgis čia gardintas šviežiu riešutų sviestu iš dviejų draugių įmonės „Sviestas sviestuotas“. Čia galima paskanauti ir natūralių, kokybiškų, pagal itališkus receptus gamintų „Sweet Morello“ ledų.
Istoriją pasakoja kėdės ir sienos
Palestinos prieskonį galima pajusti ne tik „Toli Toli“ valgiaraštyje, juo persmelktas ir jaukus restorano interjeras. Istoriją apie kelionę po Artimuosius rytus galima išvysti ant restorano sienų kabančiose Indrės darytose nuotraukose.
„Toli Toli“ jaukumą kurti padėjo ir draugai, vieni jų, pavyzdžiui, iš natūralaus medžio pagamino stalus, šviestuvus bei žvakides. Unikalias „Toli Toli“ lėkštes ir puodelius su meile kūrė žymi keramikė Simona Kaunaitė.
Antrą gyvenimą restorane atrado ir artimųjų dovanotos kėdės. Jos buvo restauruotos, todėl yra savitos ir visos skirtingos. Visa tai restorane sukūrė naują, pikantišką atmosferą Druskininkų gyventojams ir svečiams, kur jie gali gardžiai ir įdomiai papusryčiauti, pietauti ar atsikvėpti po darbų ar poilsio dienos vakare.
26 sėdimų vietų, dviejų salių, 73 kvadratinių metrų restorane vietos ras kiekvienas norintis jaukiai praleisti gražų vakarą su šeima, draugais ar mylimuoju.