Itališko maisto šventė

Lapkričio 20 dieną lietuviškas rudens darganas kuriam laikui praskaidrins itališka šiluma – Vilniaus rotušėje pirmą kartą bus organizuojamas renginys „Verona Wine Top and Olive Oil contest 2015“, kuriame savo produkciją pristatys geriausi Veronos provincijos vyndariai ir aliejaus gamintojai.

Italija garsėja savo alyvuogių aliejumi ir vynu.<br>123rf nuotr.
Italija garsėja savo alyvuogių aliejumi ir vynu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2015, 8:50 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 7:23 PM

„Verona Wine Top in Lithuania“ – glaudaus Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų bei Veronos prekybos rūmų bendradarbiavimo rezultatas. Kiekvienais metais žinomiausi Italijos vyno vertintojai konkurso metu atrenka ir apdovanoja geriausius provincijos vynus, kurie vėliau ištisus metus yra pristatinėjami šalies viduje bei užsienyje, organizuojant degustacijas, susitikimus su pirkėjais, vyno platintojais bei žurnalistais.

Šiais metais „Verona Wine Top“ pirmą kartą atvyksta į Vilnių.

Lietuvos ir Italijos prekybos rūmų prezidentės dr. Ievos Gaižutytės teigimu, šis renginys yra pakankamai svarbus Lietuvai dėl augančios Veneto regiono svarbos pasaulinėje rinkoje: „Intensyvi tarptautinė prekyba, tiesioginės užsienio investicijos bei didelis regione įsikūrusių tarptautinių įmonių skaičius lemia tai, kad Venetas yra išskiriamas kaip vienas svarbiausių ir patraukliausių regionų Italijoje bei visoje Europoje. Dėl šios priežasties, prekybos rūmai pastaraisiais metais siekia vis glaudesnio bendradarbiavimo su šio regiono vyriausybinėmis institucijomis bei verslo įmonėmis“.

Tuo tarpu Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų generalinis sekretorius adv. Ugo Meucci pastebėjo, kad Veneto regionui priklausanti Veronos provincija yra pirma pagal vyno eksportą visoje Italijoje, o jos vynai yra aukščiausios kokybės, išskirtinio skonio bei plačiai pripažįstami visame pasaulyje. „Džiaugiamės, kad Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų bei Veronos prekybos rūmų bendradarbiavimo dėka Lietuvos vyno platintojai turės galimybę užmegzti naudingų kontaktų su vyndariais bei susipažinti su kokybiška itališka produkcija“,- teigė Ugo Meucci.

Iš tiesų, vien 2014 metais Veronoje buvo pagaminta 2,7 hektolitrų vyno, kuris sudarė 9,3 % viso Veronos provincijos eksporto. Svarbu yra ir tai, kad 90 % Veronoje pagaminto vyno yra suteikiama saugoma kilmės nuoroda (DOC, DOCG, IGP), kuri liudija aukštą šios produkcijos kokybę ir autentiškumą.

Tokių vynų Italijoje suskaičiuojamos vos kelios dešimtys ir jų paklausa pasaulyje ženkliai didėja. Kaip pastebi Veronos prekybos rūmų prezidentas Giuseppe Riello, toks pripažinimas yra Veronos provincijos gamtos sąlygų įvairovės vaisius.

„Veronos vynas yra svarbiausias mūsų krašto ambasadorius: vyno butelyje yra uždarytas kalnų kvapas, mūsų viduramžių istorija ir saulė, kuri vaisingais paverčia mūsų lygumas ir kalnus“ – pasakojo G. Riello.

Renginio atidarymo metu Vilniaus rotušėje vyks spaudos konferencija, kurioje sveikinimo kalbas sakys garbūs svečiai iš Veronos. Taip pat vyks tiesioginiai B2B susitikimai, kuriuose dalyvaus daugiau kaip 30 Lietuvos ir Latvijos distributorių bei 20 gamintojų iš Veronos provincijos. Čia vyno distributoriai turės galimybę artimiau susipažinti su Veneto regiono vynais bei aliejais, užmegzti naudingus kontaktus ir padėti pagrindus tolimesniam bendradarbiavimui ateityje.

Vakarą vainikuos iškilminga Gala vakarienė bei šventinis koncertas, kuriame pasirodys atlikėjai iš Veronos arenos. Šimtui penkiasdešimt garbių kviestinių svečių maistą ruoš įžymus Veronos virtuvės šefas Ramponi Pietro Leopoldo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.