Visiems Kazimierams – nemokamos vaišės sostinės užkandinėje

Savaitgalį Vilniuje šurmuliuosiančios Kaziuko mugės metu visų Kazimierų bei Kazyčių laukia staigmena. Visus tuos, kurie yra pavadinti šiuo šventu vardu, sostinėje įsikūręs vegetariško maisto bistro „Zatar“ vaišins savo firminių falafelių lėkšte. O kiekvienas bistro lankytojas, perkantis bet kokį patiekalą, galės nemokamai paskanauti kvapnia arbata su šalavijais.

Falafeliai vis labiau populiarėja visame pasaulyje.<br>M. Pietarytės nuotr.
Falafeliai vis labiau populiarėja visame pasaulyje.<br>M. Pietarytės nuotr.
Falafeliai vis labiau populiarėja visame pasaulyje.<br>M. Pietarytės nuotr.
Falafeliai vis labiau populiarėja visame pasaulyje.<br>M. Pietarytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 8:49 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 2:37 PM

„Visas tris šventės dienas mugės lankytojus kviečiame užsukti pas mus pailsinti kojas, paskanauti falafelių ir iš arčiau susipažinti su Rytų kultūra. Ypač laukiame visų vardadienį švenčiančių Kazimierų ir Kazyčių, bet ne tik jų“, – sakė viena iš užkandinės įkūrėjų Rūta Zalieckienė.

Vaišinti Kazimierus nutarta ne atsitiktinai, o pagerbiant šios šventės pradininką. Juk šventas Kazimieras – Vilniaus legenda, dėl kurio kasmet įvyksta didžiausia mugė Lietuvoje.

Šimtametes tradicijas turintis renginys pritraukdavo ir prekeivių iš įvairių kraštų, taip leisdamas miestiečiams ir miesto svečiams įsigyti retesnių prekių, susipažinti su kitomis kultūromis.

„Vienas iš mūsų tikslų – kad žmonės atrastų naujų, neįprastų skonių, pažintų ne tik tradicinę, bet ir kitų šalių virtuvę“, – sakė R.Zalieckienė.

Dar visai neseniai į Lietuvą atkeliavęs rytietiškas patiekalas falafeliai vis labiau populiarėja visame pasaulyje. Tai iš avinžirnių ir daržovių gaminamas patiekalas, pagardintas kvapniais „za‘atar„ prieskoniais. Šis patiekalas ne tik sotus – jis ir sveikas, mat gaminamas iš vieno naudingiausių ankštinių augalų, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir baltymų.

Kaziuko mugės akcija bistro „Zatar“ vyks kovo 4–6 dienomis. Visų Kazimierų, norinčių pasivaišinti falafeliais, bus prašoma įrodyti savo tapatybę parodant asmens dokumentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.