Dainininkė, Urtės dainavimo studijos įkūrėja, buvusi LNK laidos „Karamelinės naujienos“ vedėja ir šios televizijos konkurso „Muzikos akademija“ (2008 m.) antrosios vietos laimėtoja labai mėgsta improvizuoti virtuvėje.
„Virtuvė yra mano poilsio zona. Joje laikas bėga nepastebimai ir visai nepavargstant“, – kalbėjo mergina.
– Ar virtuvė yra išskirtinai tik jūsų valdos?
– Taip griežtai neapibrėžiu, bet smagu, kai savo erdvėje viską puikiai žinai ir nereikia galvoti, kur dingo viena ar kita smulkmena.
– Ar jūsų virtuvėje yra daug maistui ruošti skirtos įrangos?
– Jos yra tiek, kiek prireikia. Nesu iš tų, kurie prisiperka įvairiausios įrangos ir jos nenaudoja.
– Receptų ieškote knygose ar interneto platybėse?
– Knygynuose ar knygų mugėse receptų knygas visada pavartau, tačiau namuose joms vis dar neskyriau lentynos.
Kol kas didžiausią kulinarinę pagalbą teikia internetas.
– O iš svetimų šalių parsivežate patikusių patiekalų receptų?
– Stengiuosi parsivežti ir receptų, ir prieskonių, ir skanumynų.
– Ar vasarą stipriai keičiasi jūsų mitybos įpročiai?
– Šiek tiek. Specialiai nieko nekeičiu, stengiuosi kuo daugiau vartoti šviežių daržovių ir vaisių.
– Kuo atsigaivinate karštą dieną?
– Labai mėgstu gerti vandenį, paskanintą citrinomis, mėtomis ir šiek tiek cukraus.
Patinka vanduo, pagardintas apelsinų skiltelėmis. Karštą dieną į gėrimą būtina įdėti kelis kubelius ledo.
– Kaip pavyksta išlaikyti dailias kūno formas?
– Gelbėja sportas. Be to, kiekvieną dieną nesimėgauju miltiniais patiekalais.
– O dietų laikotės?
– Pristabdau save, kai pajuntu, kad užvaldo saldumynai, nes jiems jaučiu didelę silpnybę.
– Kokie įprastai būna jūsų pusryčiai?
– Paprastą dieną – jogurtas ir puodelis kavos su pienu.
– Labiau vertinate lietuvišką ar svetimų šalių virtuvę?
– Vertinu visas virtuves ir niekuomet neatsisakau paragauti net keisčiausių patiekalų, tačiau pirmenybę teikiu svečių šalių virtuvėms. Jų maistas lengvesnis.
– Ko visada būna jūsų šaldytuve?
– Pieno kavai.
– Kuo vaišinate netikėtai užsukusius svečius?
– Įvairiausiomis užtepėlėmis, sūriu, šokoladu, alyvuogėmis.
Labai patinka ruošti patiekalus su krevetėmis. Jų taip pat dažnai būna mano virtuvėje.
– Esate smagurė ar vietoj deserto mieliau sukirstumėte kepsnį?
– Neatsisakau ir kepsnio, o paskui – ir saldumyno gabalėlio.
Keptos krevetės su salotomis ir duona su gvakamole
Patiekalui reikės:
300 gramų krevečių,
1 skiltelės česnako,
prieskoninių žolelių,
šlakelio aliejaus.
Salotoms reikės:
200 g fetos,
1 pomidoro,
1 avokado,
šlakelio aliejaus,
prieskonių.
Gvakamolei reikės:
1 avokado,
1 skiltelės česnako,
1 žaliosios citrinos sulčių,
1 pomidoro,
1 svogūno.
Krevetes kepkite su česnaku ir žolelėmis, kol apskrus. Salotoms nedideliais gabalėliais supjaustykite sūrį, pomidorą ir avokadą, pagardinkite aliejumi ir prieskoniais.
Ruošdami gvakamolę iki vientisos masės sutrinkite avokadą, pomidorą ir svogūną. Tuomet pagardinkite citrinų sultimis, prieskoniais, žolelėmis. Paruoštą masę tepkite ant plonai pjaustytos, česnakais įtrintos ir šiek tiek orkaitėje paskrudintos duonos.