Ypatingas bulvių plokštainis pagal Steponą Janušką

Grupės „Studija“ dainininkas, kompozitorius, džiazinio vokalo dėstytojas docentas Steponas Januška žurnalui „TV antena" prisipažino, kad virtuvėje praleidžia daug laiko.

 Bulvių plokštainis.<br> 123rf.com nuotr.
 Bulvių plokštainis.<br> 123rf.com nuotr.
Dainininkas Steponas Januška.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dainininkas Steponas Januška.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-08-24 13:29, atnaujinta 2018-10-04 13:03

Tai vieta, kurioje S.Januška maloniai leidžia laiką, randa ramybę ir poilsį.

Kartu dainininkas pasidalijo patiekalo, kurį mėgsta gaminti, receptu.

Tai bulvių plokštainis.

Pateikiame jį jūsų dėmesiui.

Bulvių plokštainis

Patiekalui reikės: 

18 didelių bulvių, 

druskos, 

pipirų, 

150 g kiaulienos mentės, 

1 kiaušinio, 

2 svogūnų, 

0,5 l pieno.

Bulves sutarkuokite, kiaušinį išplakite, kiaulieną sumalkite, užvirinkite pieną, susmulkinkite svogūnus. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais. Masę sukrėskite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje.

Padažui reikės: 

300 g kiaulienos mentės, 

100 g lašinių,

1 svogūno, 

mėsos prieskonių, 

2–3 šaukštų 30 proc. riebumo grietinės, 

1 stiklinės šalto vandens.

Mėsą ir lašinius sumalkite, susmulkinkite svogūną, pagardinkite prieskoniais.

Paruoštą faršą ir lašinius kepkite keptuvėje. Kai faršas apskrus, o lašiniai išsilydys, sudėkite svogūnus ir dar šiek tiek pakepkite. Įpilkite šalto vandens, palaukite, kol masė užvirs. Įdėkite grietinės. Maišykite ir laukite, kol padažas užvirs, tačiau neperkaitinkite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.