Vanduo iš čiaupo ar prisotintas mineralais: kurį rinktis?

Vanduo, jau kurį laiką socialinėje erdvėje bei viešajame transporte Lietuvos gyventojams keliantis nuotaiką, ryžtasi nusisiausti paslapties šydą ir papasakoti savo istoriją.

 Šeimos gydytojai, teiraudamiesi apie paciento sveikatą, neretai primena, kad gerai savijautai būtina nors keletą kartų per savaitę išgerti mineralais prisotinto vandens.<br> 123rf.com nuotr. 
 Šeimos gydytojai, teiraudamiesi apie paciento sveikatą, neretai primena, kad gerai savijautai būtina nors keletą kartų per savaitę išgerti mineralais prisotinto vandens.<br> 123rf.com nuotr. 
 „Suliko“ Lietuvoje debiutavo vos prieš kelis mėnesius.<br> Gamintojų pav.
 „Suliko“ Lietuvoje debiutavo vos prieš kelis mėnesius.<br> Gamintojų pav.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-13 11:43

Juk įdomu, kas slypi už vakarėlių sergėtojo kaukės, tiesa?

Visa tai ir dar daugiau atskleidžia „Suliko“ idėjos autorius A.Jurgulis.

Šokantys ir nuotykių ieškantys vakarėlių mėgėjai, šūkiai apie gyvenimo šventę, įkvepiančios citatos – prieš keletą mėnesių Lietuvoje debiutavusio gazuoto vandens „Suliko“ veidas.

Gerbėjų būrį sparčiai renkantis produktas didžiuojasi galįs prisistatyti lietuviška kilme – juk kam gerti vandenį, išgaunamą tolimuose kraštuose, jei turime apstu savo – lietuviško. Būtent šis faktas, anot A.Jurgulio, buvo viena iš pagrindinių priežasčių idėjos įgyvendinimui.

Produkto sumanytojo teigimu, visuomenėje priimta manyti, kad vanduo, gelbėjantis nuo negalavimų, kurį vyresniosios kartos žmonės prisimena iš sovietmečio, gali būti tik iš už Kaukazo.

„Suliko“ imasi šį mitą paneigti ir užtikrintai skinasi kelią į garbingiausių vakarėlio vaišių gretas. Be to, šeimos gydytojai, teiraudamiesi apie paciento sveikatą, neretai primena, kad gerai savijautai būtina nors keletą kartų per savaitę išgerti mineralais prisotinto vandens, kadangi jis padeda užtikrinti normalų rūgščių ir šarmų balansą bei arterinį kraujospūdį, reguliuoja organizmo terpę.

Šis mineralinis vanduo – visiškai atviras vartotojui: jis nesiskelbia esąs atvykėlis iš Kaukazo ar Gruzijos mineralinio vandens daryklos.

Tai – Kauno Technologijos universiteto mokslininkų sukurtas produktas, pateisinantis kiekvieno vandens su burbuliukais gerbėjo lūkesčius. Nors atsukus buteliuką ir juntamas tradicinis gruziniško vandens aromatas, gamybos idėja nebuvo pagrįsta siekiu sukurti dar vieną prabangos klasės produktą.

Inovatyviai, patikimai ir švariai

KTU laboratorijose sukurtas vanduo prieinamas kiekvienam Lietuvos gyventojui, nepriklausomai nuo jo finansinių galimybių. Tai, kad vanduo gaminamas Lietuvoje, užtikrina jo puikų kainos ir kokybės santykį, kadangi nereikia rūpintis produkto atvežimu iš tolimų kraštų.

“Mums buvo svarbu įrodyti, kad Lietuvos gamintojai yra pajėgūs aprūpinti savo šalies gyventojus įvairių rūšių vandeniu patys. Ir, tiesą sakant, tai pavyko – žmonės mėgaujasi „Suliko“ ir klausia, kodėl nesugalvojome to padaryti anksčiau. Idėją tobulinome gana ilgai, kol pajutome, kad būtent dabar yra tas laikas, kai prigyti jai yra geriausios sąlygos”, – idėjos įgyvendinimo subtilybėmis dalijasi A.Jurgulis ir skatina žmones prisiminti reguliariai atsigaivinti mineralais praturtintu vandeniu, nes jis yra vienas iš produktų, padedančių palaikyti gerą savijautą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.