Ką pietums valgė istorinio susitikimo dalyviai? Vieną patiekalą lengvai pagaminsite ir jūs

Šiąnakt įvykęs JAV vadovo Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno susitikimas jau dabar vadinamas amžiaus susitikimu. Jo metu pasirašytas susitarimas kurti tarp abiejų šalių diplomatinius santykius.

D.Trumpui ir Kim Jong-unui pietums buvo siūloma korėjietiškų, azijietiškų ir vakarietiškų patiekalų. <br> AP ir 123rf.com nuotr.
D.Trumpui ir Kim Jong-unui pietums buvo siūloma korėjietiškų, azijietiškų ir vakarietiškų patiekalų. <br> AP ir 123rf.com nuotr.
 Krevečių ir avokadų kokteilis.
 Krevečių ir avokadų kokteilis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-12 17:30, atnaujinta 2018-06-12 17:55

Singapūrui priklausomoje Sentosos saloje įvykęs susitikimas baigėsi lyderių pietumis. Kuo buvo vaišinami dviejų valstybių vadovai?

Kaip rodo CNN reporterio Baltuosiuose Rūmuose Kevino Liptako pranešimas, pietums buvo siūloma korėjietiškų, azijietiškų ir vakarietiškų patiekalų. 

Užkandžiams buvo patiektas tradicinis krevečių kokteilis su avokadų salotomis, mango salotos su medaus ir žaliųjų citrinų užpilu bei šviežiu aštuonkoju ir korėjietiški įdaryti agurkai.

Pagrindinius patiekalus iškilmių dalyviai galėjo rinktis taip pat iš trijų pasiūlymų. Jiems buvo patiekti ilgai kepti jautienos šonkauliai su prancūziškai paruoštu bulvių apkepu ir garuose virtais brokoliais bei raudonojo vyno padažu, saldžiarūgštė kiauliena su Jančžou ryžiais ir naminiu aitriųjų paprikų padažu ir menkė sojų padaže su ridikais – tai vienas populiariausių korėjietiškų žuvies patiekalų.

Desertui – tartaletė su juodojo šokolado kremu, vaniliniai ledai su vyšnių padažu ir „Tropezienne“ – Pietų Prancūzijos desertas, kurį sudaro lengvos struktūros tešlos kepinys su kremu. 

Pasigaminti korėjietiškus ar azijietiškus patiekalus bus sunkiau, tačiau paragauti, pavyzdžiui, krevečių kokteilio su avokadų salotomis galite ir jūs. Tad išbandykite!

Krevečių kokteilis su avokadų salotomis

Reikės: 

1,5 puodelio žalių ar virtų nuluptų krevečių, 

1/4 puodelio baltojo vyno, 

1 citrinos sulčių, 

pusės raudonojo sukapoto svogūno, 

pusės puodelio mažų pomidoriukų, supjaustytų į dvi ar keturias dalis, 

kapotų kalendrų, 

1 avokado, 

Kajeno pipirų, 

druskos. 

Kaip gaminti

Supilkite į nedidelį puodą vyną, pusę citrinos sulčių, 1 puodelį vandens ir berkite druskos. Užvirinkite ir suberkite krevetes. Kai skystis vėl užvirs, nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti. Jeigu naudosite žalias krevetes, vos vos pavirinkite – jos bus išvirusios, kai kiautas paraus.  

Kitame inde sumaišykite svogūnus, pomidorus, kalendras, smulkintą avokadą, pipirus, citrinos sultis. Maišykite, kol avokadas suminkštės – po kelių minučių užpilas taps šiek tiek kreminis. 

Dėkite išvirtas ir ataušusias krevetes, permaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, jeigu reikia. 

Patiekti galite taurėse, dubenėliuose ar avokado puselėse. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.