Varške įdaryti pievagrybiai sužavėjo modelį Simoną Starkutę

Lrytas.tv laidos „Virtuvės revizija“ vedėjai – sporto treneris Paulius Ratkevičius ir virtuvės šefas Arnas Noreika apsilankė vieno žinomiausių Lietuvos modelių ir laisvalaikio aprangos „SbyS“ kūrėjos Simonos Starkutės virtuvėje, patikrino, ko yra jos šaldytuve ir iš rastų sveikų produktų išmokė pasigaminti gardų patiekalą. 

 S.Starkutės namuose apsilankė „Virtuvės revizijos“ komanda ir iš rastų produktų pagamino sveiką patiekalą.<br> Laidos stop kadras.
 S.Starkutės namuose apsilankė „Virtuvės revizijos“ komanda ir iš rastų produktų pagamino sveiką patiekalą.<br> Laidos stop kadras.
 Varške įdaryti pievagrybiais.<br> Laidos stop kadras.
 Varške įdaryti pievagrybiais.<br> Laidos stop kadras.
 Varške įdaryti pievagrybiais.<br> Laidos stop kadras.
 Varške įdaryti pievagrybiais.<br> Laidos stop kadras.
 S.Starkutės namuose apsilankė „Virtuvės revizijos“ komanda.<br> Laidos stop kadras.
 S.Starkutės namuose apsilankė „Virtuvės revizijos“ komanda.<br> Laidos stop kadras.
 S.Starkutės namuose apsilankė „Virtuvės revizijos“ komanda.<br> Laidos stop kadras.
 S.Starkutės namuose apsilankė „Virtuvės revizijos“ komanda.<br> Laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 2:11 PM

„Ne, kalorijų, kaip kiti modeliai, aš neskaičiuoju. Skaičiuoju baltymus, – atviravo moteris. – Esu dėkinga savo genams, nes svorio metimu ir dietine mityba niekada nereikėjo rūpintis, bet turiu kitų problemų. 

Nuo paauglystės nesportavau, praleidinėjau kūno kultūros pamokas, todėl turiu tam tikrų stuburo problemų, todėl svarbu rūpintis raumenimis, palaikyti gerą formą.“

Išties, kaip ir buvo galima tikėtis, Paulius Simonos šaldytuve rado gausybę daržovių, baltymų turinčių produktų, kuriuos ir surinko sveiko patiekalo gamybai. Žinoma, keletas produktų vis dėl sulaukė didžiulės P.Ratkevičiaus kritikos, o ypač kliuvo majonezui.

„Ar žinojai, kad 100 gramų yra beveik 700 kalorijų? Keturi šaukštai atitinka pietų porciją, o net nepajunti, kaip juos suvartoji“, –kritikavo sporto treneris ir mitybos specialistas. 

„Aš jo nenaudoju, – juokdamasi gynėsi manekenė. – Jis liko nuo Kalėdų, kai reikėjo sumaišyti baltą mišrainę.“

Todėl S.Starkutei leidus P.Ratkevičius majonezą iškart metė į šiukšlių kibirą. 

A.Noreika iš Pauliaus rastų sveikų produktų nusprendė pagaminti netradicinį patiekalą, kurį galima valgyti tiek karštą, pietums ar vakarienei, tiek ir šaltą, kaip užkandį vakarėlio metu. 

Varške įdaryti pievagrybiai

Reikalingi produktai:

7-8 dideli pievagrybiai,

1 pakelis liesos varškės,

nedidelis gabaliukas cukinijos,

rūkytos kalakutienos krūtinėlė,

sauja šviežių špinatų lapų,

2 šaukštai lečo padažo.

Pirmiausia pasiruoškite įdarą – į smulkintuvą sudėkite varškę, supjaustytą cukiniją, pasmulkintus špinatus, keletą šaukštų padažo. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Į masę įdėkite smulkiai pjaustytos rūkytos kalakutienos krūtinėlės ir gerai išmaišykite.

Nuplaukite pievagrybius ir išpjaukite kotelius. Į atsiradusią ertmę pridėkite įdaro. Į įkaitintą puodą (galima kepti ir orkaitėje) sudėkite pievagrybius ir troškinkite apie 10 minučių. 

Sudėkite į lėkštę, apibarstykite špinatais, smulkinta rūkyta kalakutienos krūtinėle, pašlakstykite padažu pagal skonį. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.