Akį traukiantys kūriniai iš maisto produktų sužavėjo tūkstančius

Helga Stentzel, socialiniame tinkle „Instagram“ dar žinoma kaip „made_by_helga“, yra vizualaus meno kūrėja iš Londono. Kūriniuose ji sujungia dvi temas: gyvūnus ir maistą.

 Iš įvairių namie randamų maisto produktų menininkė kuria mielus gyvūnus ir juokingas iliustracijas.<br> Instagram nuotr.
 Iš įvairių namie randamų maisto produktų menininkė kuria mielus gyvūnus ir juokingas iliustracijas.<br> Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 7:09 PM

Šios iliustracijos pakerėjo daugelį. Jau netrukus moteris savo „Instagram“ paskyroje turės 100 tūkst. sekėjų.

Iš įvairių namie randamų maisto produktų menininkė kuria mielus gyvūnus ir juokingas iliustracijas, kaip antai šuniukas iš salotų, meška po antklode iš banano, šokoladinio kremo, duonos riekelės ir riešutų, dramblį iš banano ir t. t.

Ar šie meno kūriniai yra pernelyg įspūdingi, kad net gaila juos valgyti, o gal kaip tik jie kelia didesnį apetitą, spręsti lieka jums. Pasižvalgykite po galeriją.

„Kaip praleistumėte savo puikų sausio mėnesio rytą? Aš likčiau lovoje kiek įmanoma ilgiau su skrebučiu, šilta arbata ir gera knyga“, – rašė ji po nuotrauka.

Menininkės teigimu, pasisekė asmenims, kurie gyvena dideliuose miestuose, nes jiems maistas iš įvairių pasaulio kraštų yra lengviau pasiekiamas. 

„Kai kurių patiekalų pavadinimai būna tokie dviprasmiški ir sudėtingi, kad beveik neįmanoma užsisakyti be padavėjo pagalbos.

Tačiau nors skirtingų regionų skoniai ir tekstūros labai skriasi, pagrindiniai ingredientai išlieka panašūs: grūdai, daržovės, kiaušiniai ir t. t.

Labiausiai mane žavi kasdieniniai maisto produktai, tokie kaip bulvės ar grūdai. Jų skonis ir forma išlieka panaši visame pasaulyje. Tai yra tarsi kalba, kurią visi supranta nekalbėdami.

Todėl aš jaučiu malonumą nagrinėdama paprastą maistą ir sugalvodama naujas istorijas su juo“, – paaiškino Helga.

Parengta pagal designboom.com ir designyoutrust.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu