Kiekvieno virtuvės šefo svajonė – padirbėti „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose. P.Giunteriui ši laimė nusišypsojo Briuselyje – jis dirbo dvi „Michelin“ žvaigždutes turinčiame restorane „Le chalet de la forât“.
Ten įsidarbinti padėjo užsienio ir Lietuvos restoranuose įgyta patirtis.
Tiesa, Povilas prisipažino, kad darbas puikiai vertinamuose restoranuose nėra lengvas.
„Turiu pasakyti, kad patekti į „Michelin“ žvaigždučių turinčius restoranus nėra sunku, – sakė Povilas. – Daug sunkiau yra išsilaikyti, atlaikyti didžiulį psichologinį spaudimą, tempą ir juodą darbą. Kasdien dirbi 16 valandų be jokio poilsio. Arba atlaikai spaudimą, arba ne, kitaip sakant, plauk arba skęsk.“
Povilas įsitikinęs, kad virėjo profesija yra viena sunkiausių. „Dirbant būna visko: pykčio, ašarų ir nusivylimų. Vieną dieną kartu dirbęs virėjas nualpo. Nunešėme jį gaivinti ir palikome, – prisiminė P.Giunteris. – Net tokioje situacijoje neturi kada galvoti ar rūpintis kitu, nes darbas negali sustoti.
Tokiais atvejais prisimenu, kad be sunkaus triūso ir atsidavimo nieko nepasieksi. Įkvepi ir toliau darai tai, ką sugebi geriausiai.“
Virtuvės meistro Deivydo Praspaliausko dešinioji ranka P.Giunteris sakė, kad jaudinasi tapęs „Skonio reikalo“ vedėju.
„Tai nauja patirtis, tačiau noriu pasidalyti mažomis virtuvės gudrybėmis, kurios į kiekvienus namus atneš naujų kvapų.
Laidoje dalysiuosi receptais, kuriems nereikia ypatingos restorano įrangos, patiekalus kiekvienas pasiruoš savo virtuvėje“, – teigė Povilas.
Laidą žurėkite per „Lietuvos ryto“ TV, šeštadieniais 10 val.
Pirmojoje laidoje Povilas pasidalijo tobulų amerikietiškų blynų receptu.
Amerikietiški blynai
Patiekalui reikės:
150 g kvietinių miltų,
2 kiaušinių,
2 šaukštų cukraus,
3 šaukštų sviesto,
200 ml pieno arba kefyro,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
šokolado, vaisių, uogų – pagal skonį.
Sviestą išlydykite ir palikite atvėsti. Pro sietelį į dubenį suberkite miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
Šią masę supilkite į dubenį su miltais. Supilkite atvėsusį lydytą sviestą.
Atskirai išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į masę.
Blynus kepkite keptuvėje, pateptoje sviestu.
„Tinkamai iškepti blynai bus purūs ir tirps burnoje. Jie tinka ir su saldžiais, ir su sūriais pagardais“, – aiškino P.Giunteris.