Geriausių maisto fotografijų konkurse – dviejų lietuvių sėkmė

Prestižiniame pasauliniame geriausių maisto fotografijų konkurse tarp pretendentų į apdovanojimus pateko dviejų lietuvių darbai. 

 Giedrės nuotraukoje užfiksuotos ką tik nuskintos slyvos, apsitraukusios rūku, o Kamilė atkūrė ikonišką Ievos ir Adomo istoriją.<br> G.Barauskienės ir K.Kaveckaitės nuotr.
 Giedrės nuotraukoje užfiksuotos ką tik nuskintos slyvos, apsitraukusios rūku, o Kamilė atkūrė ikonišką Ievos ir Adomo istoriją.<br> G.Barauskienės ir K.Kaveckaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 2:35 PM, atnaujinta Apr 3, 2019, 2:36 PM

Lietuvės maisto fotografės ir kulinarinių knygų autorės Giedrės Barauskienės bei Nyderlanduose gyvenančios Kamilės Kaveckaitės (Kamile Kave) darbai įvertinti maisto fotografijos apdovanojimų konkurse „Pink Lady Food Photographer 2019“. Jie atrinkti tarp kandidatų, pretenduojančių į šio pasaulinio konkurso nugalėtojus.

„Pink Lady Food Photographer“ – tai kasmetis prestižinis maisto fotografų apdovanojimų konkursas. Maisto fotografijos žvaigždžių yra ir tarp žiuri narių, ir tarp dalyvių. Darbus vertina tokie maisto fotografai, kaip Davidas Loftus, Andrew Scrivani ir kiti.

Iš viso rinkimuose šiemet dalyvavo 9 tūkstančiai kandidatų iš 77 šalių.  Vakar buvo paskelbti nominacijoms atrinkti darbai atskirose kategorijose.

Nugalėtojai paaiškės vėliau, bet jau vien patekti tarp nominantų maisto fotografui yra didžiulis laimėjimas, nes tai – sąrašas talentingiausių pretendentų į nugalėtojus. 

„Kai tavo fotografijos konkuruoja su įtakingų, pasaulyje gerai žinomų maisto leidinių fotografų darbais, jausmas tikrai puikus. Jaučiuosi pastebėta ir įvertinta“, – sako Giedrė.

Jos fotografija atrinkta „Cream of Crop“ kategorijoje, kurioje varžosi su tokių pretendentų, kaip Londone dirbančio maisto fotografo Nicki Dowey, Stuarto Westo arba Cono Poulos iš Niujorko darbai. Pastarasis dirba tokiems leidiniams, kaip „Food & Wine Magazine“, „Jamie Magazine“, „Donna Hay Magazine“, „Martha Stewart Living“.

„Mano fotografija padaryta praėjusių metų vasarą. Važiuodami atostogauti prie jūros savo sode nuskynėme slyvas. Ką tik nuskintos uogos yra pasidengusios gražiu rūku, kuris po kelių valandų dingsta. Paskubomis padariau keletą kadrų. Ir štai – įvertinimas“, – džiaugiasi Giedrė. Daugiau jos darbų rasite instagramo paskyroje čia: @giedre_barauskiene

Kita pretendentė – vilnietė Kamilė Kaveckaitė, į Nyderlandus išvykusi studijuoti Tarptautinio verslo vadybos, dirbusi vadybininke didelėje korporacijoje. „Kai tai pasiekiau, nutariau apversti gyvenimą aukštyn kojomis ir tapti maisto fotografe“, – pripažįsta Kamilė.

Prieš gerus metus pradėjusi dirbti šioje srityje ji pirmą kartą dalyvavo fotografijų konkurse, ir sėkmingai. 

„Savo nuotraukoje „Worth It“ („Verta“) aš bandau atkurti ikonišką Ievos ir Adomo istoriją modernioje aplinkoje. Man didelė garbė, kad esu nominuota „Pink Lady Food Photographer of the Year“! – džiūgauja lietuvė. Daugiau jos nuotraukų rasite čia: „Kamile Kave“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.