Picerijoje gauta lazanija sukėlė internautų juoką: „Gal virėjos buvo išėjusios parūkyti?“

Tinklaraštininkas ir restoranų kritikas Riebus katinas neseniai savo feisbuko paskyroje pasidalijo nuotraukomis ir kandžiu tekstu, sukėlusiu audringas skaitytojų reakcijas.

„Pica Max“ lazanija ir Cezario salotos.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Pica Max“ lazanija ir Cezario salotos.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Cezario salotos. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Cezario salotos. <br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lazanija.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Lazanija.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Cezario salotos.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Cezario salotos.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Lazanija.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Lazanija.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Sąskaita.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Sąskaita.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (6)

Riebus katinas

2019-06-24 18:28, atnaujinta 2019-06-24 18:29

„Jei pas jus atvyksta išrankūs svečiai, kurie jau yra aplankę visus 30 geriausių Lietuvos restoranų, o taip pat išmaišę visus „Michelin“ įvertinimus pelniusius restoranus, nustebinsite juos tik pakvietę pietų į „Pica Max“, – rašo Riebus katinas. – Italijos virtuvių virtuozai stovi kamputyje ir tyliai rūko, kai mikrobangėje „Pica Max“ virėjos šildo lazaniją iki reikiamo užvirimo lygio. 

Tai, kad ji užvirus, išduoda besitaškantys taukai lėkštėje. Visi, bent kažkiek prisilietę prie virtuvės, žino, kad tų taukų jokiu būdų negalima nuvalyti, nes tai tikros lazanijos pagrindiniai skiriamieji požymiai. O svarbiausia – kad makaronų lakštai plūduriuotų taukuose. 

Toks pateikimas dar nepradėjus valgyti, tik žvelgiant į lėkštę jau verčia seiles rinktis burnoje.

O kokie skoniai, poskoniai atsiskleidžia pradėjus valgyti. Kiekvienas to patiekalo kąsnis leidžia tau pasijusti gerbiamu klientu, kuriam gamindami šį patiekalą visas jėgas atidavė virtuvės darbuotojai. 

Kad skonis toks geras, patvirtina ir tai, jog įdėdama patiekalą į mikrobangę nutiškusius ant pirštų lašelius maisto virėja godžiai nulaižo. Taip taip, jūs nesuklydote – šiame aukšto lygio restorane jūs ne tik galėsite mėgautis pasaulinio lygio patiekalais, bet ir stebėti, kaip jie yra gaminami. 

Jei pažvelgę į lazaniją jūs iki galo nedegate noru šokti į automobilį ar sėsti į taksi, ir lėkti į oro uostą bei pirkti bilietus į Vilnių, tai po „Cezario salotų“ nuotraukų jūs tikrai mausit į „Pica Max“.

Jūs tik pažiūrėkite, kokia kompozicija, kiek meilės įdėta į šias salotas. Salotos, kaip ir lazanija, kainuoja 4,99 euro. Ar galite pagalvoti, kad tokie šedevrai, ir dar sostinėje, kainuotų juokingus 4,99 euro? 

Net Gajus Julijus Cezaris nesitveria džiaugsmu danguje, kad jo vardas buvo taip pagerbtas. 

Ačiū skaitytojai, kuri nebuvo savanaudė ir pasidalino su manimi šia nuostabia vieta. Rašau tekstą ir negaliu akių atitraukti nuo nuotraukų. Gaila, kad ne visus šedevrus klientė spėjo nufotografuoti, bet man ir šių nuotraukų bei komentarų apie virtuvės darbą užtektų į kompaniją pasikviesti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą ir nuvykti surinkti medžiagos, iš kurios gautusi puikus pradžiamokslis norintiems atsidaryti sėkmingą verslą.

P.S. net neabejoju, jog išankstinė rezervacija šiame restorane būtina, tad nepulkite nepasiskambinę ir neužsirezervavę stalelio. 

Nebūk skūpas, pasidalink žinia apie gerą restoraną su draugais - spausk „dalintis“, būk tikras lietuvis...“, – baigdamas tekstą paragino Riebus katinas.

Internautai netruko pasidalinti šmaikščiais komentarais.

„Gaila, nebėra laidos „Baimės faktorius“. Galėtumėt ten nusiųsti kaip iššūkį“, – rašo vienas. 

„Nevalgyčiau, net jei man sumokėtų 4,99“, – tikina kitas. 

„Net ne kainoje esmė – tai pasityčiojimas iš kliento... Nors ir 1 eurą kainuotų patiekalas, šitaip negalima. Gal visos virėjos išėjo parūkyt, o koks kiemsargis pribėgęs kažką įdėjo į mikrobangę?!“ – svarstė viena skaitytoja. 

„Gaila man žmogaus, kuris už tai mokėjo ir dar turėjo suvalgyt... man tai trūksta žodžių...“ – nuomonę išdėstė kita.

„Geresnę ir gražesnę lazaniją paruoščiau po 3 litrų alaus bei surištomis rankomis“, – pakomentavo dar vienas šmaikštuolis.

„Aš apakęs, dar dabar nesuvokiu, kaip negėda tai tiekti žmonėms“, – įvertino Riebus katinas.

Redakcijos prierašas: „Pica Max“ atstovai nepanoro komentuoti šios situacijos.

Visą diskusiją rasite čia: Riebus katinas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.