Gyvenimo permainos pakeitė ir M. Stasiulio pusryčius: rytai dabar daug malonesni

Kasdien – po indelį grūdėtosios varškės. Per 12 metų, kiek Mindaugas Stasiulis (39 m.) dirbo radijo stotyje M-1 ir ją valgė pusryčiams, susidarytų geras sunkvežimis.

Įkyrėjusius bananus ir varškę M.Stasiulis stengiasi keisti kitokia mityba.<br>Nuotr. iš lrytas.lt.
Įkyrėjusius bananus ir varškę M.Stasiulis stengiasi keisti kitokia mityba.<br>Nuotr. iš lrytas.lt.
Įkyrėjusius bananus ir varškę M.Stasiulis stengiasi keisti kitokia mityba.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Įkyrėjusius bananus ir varškę M.Stasiulis stengiasi keisti kitokia mityba.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-01-22 06:26

Vyras juokavo, kad pasiekė ne tik varškės valgymo rekordą. Pasiėmęs pieštuką jis dar turėtų suskaičiuoti, kiek suvalgė bananų, kurių nemėgsta.

Dabar rytai, kai nereikia skubėti prie eterio pulto, M.Stasiuliui atrodo tikra prabanga.

Įvertinęs permainas savo gyvenime TV3 rinkodaros vadovas, televizijos laidų ir renginių vedėjas pamatė, kad kasdien išlošia po 2,5 valandos miego. Eina gulti kaip ir anksčiau – apie 23 val. 30 min., o keliasi pustrečios valandos vėliau nei anksčiau.

„Lėtas rytas teikia didelį malonumą, nes lėčiau bėga šampūnas, lėčiau srūva vanduo iš dušo“, – džiaugėsi Mindaugas.

Dabar jis turi laiko namie išgerti kavos ir papusryčiauti, nes anksčiau visi pusryčiai būdavo sėdint netoli radijo pultų.

Kolegos traukė per dantį

Anksčiau šeštą valandą ryto keldavęsis vyras turėjo savotišką ritualą – pusryčiauti su radijo kolegomis. Labiausiai įkyrėjusius bananus ir varškę Mindaugas stengiasi keisti ir kitokia mityba.

„Buvo metas, kai negalėdavau žiūrėti į bananus, nes dažnai nešdavausi juos į radiją, kad galėčiau užkimšti skrandį“, – prisiminė Mindaugas.

Dėl grūdėtosios varškės buvo net traukiamas per dantį. Mindaugo draugas Aistis Mickevičius, kuris jau prieš penkerius metus pasitraukė iš radijo M-1, svarstydavo, kiek „fūrų“ varškės jis yra suvalgęs.

Mindaugo tokios pašaipos neveikė, nes jis suprato, kad organizmui reikia baltyminio produkto, kurį galėtų pasiimti į radiją.

Atrado naujų skonių

Yra žmonių, kurie rytą spėja išsivirti košės ar prisikepti lietinių, bet Mindaugas ne iš tokių.

Turėdamas laisvę rinktis, ką valgyti per pusryčius, jis atrado naujų skonių.

Virti ar kepti kiaušiniai, gabalėlis lašišos su duona, sunokęs avokadas – tokie pusryčiai Mindaugui kur kas geriau nei grūdėtoji varškė ir bananas.

Išbandęs granolą (traškius dribsnius) su pienu ar sultimis M.Stasiulis juokavo, kad kartais pasijunta kaip Holivudo aktorius. Jam tai – atradimas.

Mindaugas atkreipė dėmesį, kad kur kas sveikiau granolos pasidaryti patiems, nes perkant dribsnius reikia atidžiai perskaityti etiketę ir išsiaiškinti, kiek įdėta cukraus ir kitų priedų.

189 centimetrų ūgio vilnietis sveria apie 93 kilogramus. Pakeitęs pusryčių valgiaraštį jis tikisi atsikratyti bent 3 kilogramų svorio, nors dar nesijaučia esąs riebus paršelis.

M.Stasiulis kurį laiką sugebėjo darbą radijuje derinti su filmavimais televizijoje ir renginių vedimu ir tikino, kad galynėjimasis su laiku, kurio jam amžinai trūkdavo, jį lieknina.

„Iki šiol turiu daug įvairios veiklos, man reikia nemažai lakstyti ir pavaikščioti“, – prisipažino buvęs radijo laidų vedėjas.

Bet pasitaikydavo ir tokių protrūkių, kai jam norėdavosi mėsos ir bulvių. Tai Mindaugas siejo su sezonine žiemos mityba, nes atėjus vasarai šiam maistui likdavo abejingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.