5 maisto produktai, kurie nustebins net išrankiausią lietuvį

Lietuviai mėgsta save palepinti ir pasimėgauti gardžiu maistu. Daugelis vertina tradicinės virtuvės siūlomus patiekalus, tačiau vis didesnė tautiečių dalis neatsispiria pagundai paragauti gaminių, kuriais garsėja egzotiškų kraštų virtuvės.

Mugėje bus pristatyta naujų ir neįprastų lietuviams užkandžių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Mugėje bus pristatyta naujų ir neįprastų lietuviams užkandžių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Norint savo organizmą praturtinti naudingomis maisto medžiagomis, turėtume nepabijoti į savo maisto racioną įtraukti ir valgomų svirplių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Norint savo organizmą praturtinti naudingomis maisto medžiagomis, turėtume nepabijoti į savo maisto racioną įtraukti ir valgomų svirplių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Norint savo organizmą praturtinti naudingomis maisto medžiagomis, turėtume nepabijoti į savo maisto racioną įtraukti ir valgomų svirplių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Norint savo organizmą praturtinti naudingomis maisto medžiagomis, turėtume nepabijoti į savo maisto racioną įtraukti ir valgomų svirplių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Norint savo organizmą praturtinti naudingomis maisto medžiagomis, turėtume nepabijoti į savo maisto racioną įtraukti ir valgomų svirplių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Norint savo organizmą praturtinti naudingomis maisto medžiagomis, turėtume nepabijoti į savo maisto racioną įtraukti ir valgomų svirplių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Marinuotų putpelių kiaušiniai puikiai derės prie įvairių gėrimų, su žaliomis salotomis, sūriu, mėsa ar makaronais.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Marinuotų putpelių kiaušiniai puikiai derės prie įvairių gėrimų, su žaliomis salotomis, sūriu, mėsa ar makaronais.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Marinuotų putpelių kiaušiniai puikiai derės prie įvairių gėrimų, su žaliomis salotomis, sūriu, mėsa ar makaronais.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Marinuotų putpelių kiaušiniai puikiai derės prie įvairių gėrimų, su žaliomis salotomis, sūriu, mėsa ar makaronais.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Marinuotų putpelių kiaušiniai puikiai derės prie įvairių gėrimų, su žaliomis salotomis, sūriu, mėsa ar makaronais.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Marinuotų putpelių kiaušiniai puikiai derės prie įvairių gėrimų, su žaliomis salotomis, sūriu, mėsa ar makaronais.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Marinuotų putpelių kiaušiniai puikiai derės prie įvairių gėrimų, su žaliomis salotomis, sūriu, mėsa ar makaronais.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Marinuotų putpelių kiaušiniai puikiai derės prie įvairių gėrimų, su žaliomis salotomis, sūriu, mėsa ar makaronais.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Kanapių aliejus.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Kanapių aliejus.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Kanapių produktuose gausu baltymų, vitaminų A, E, D, B, natrio, kalcio, geležies, dietinių skaidulų, omega-3, Omega-6 riebiųjų rūgščių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Kanapių produktuose gausu baltymų, vitaminų A, E, D, B, natrio, kalcio, geležies, dietinių skaidulų, omega-3, Omega-6 riebiųjų rūgščių.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Sraigių ikrai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Sraigių ikrai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Sraigės daugeliui lietuvių jau nebėra naujiena.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Sraigės daugeliui lietuvių jau nebėra naujiena.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Sraigės daugeliui lietuvių jau nebėra naujiena.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Sraigės daugeliui lietuvių jau nebėra naujiena.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Ne tik veganams skirti „Vegar“ produktai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Ne tik veganams skirti „Vegar“ produktai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Ne tik veganams skirti „Vegar“ produktai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Ne tik veganams skirti „Vegar“ produktai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Ne tik veganams skirti „Vegar“ produktai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Ne tik veganams skirti „Vegar“ produktai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Ne tik veganams skirti „Vegar“ produktai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Ne tik veganams skirti „Vegar“ produktai.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Renginio organizatorių nuotr.
Renginio organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (18)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 8:21 PM

Siekiant suburti neeilinių skonių mėgėjus, vasario 22-23 dienomis, prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ šurmuliuos gurmanų mugė „Skonių fiesta“.

Organizatoriai kviečia dalyvauti išskirtinio maisto mėgėjus, šeimas ir visus, norinčius turiningai praleisti savaitgalį.

Renginio dalyviai galės išgirsti apie naudingiausias egzotiškų produktų gerąsias savybes, su mažaisiais sudalyvauti nemokamuose užsiėmimuose, bei, žinoma, paskanauti bei įsigyti unikalių gaminių.

Štai keletas lietuviams naujų ir neįprastų, tačiau dėmesio vertų užkandžių, kurie pravers vaišių stalui bei papildys kiekvieno virtuvės asortimentą:

Baltymų šaltinis – sraigės

Mugėje svečiuosis ūkininkai Daiva ir Ernestas, kuriems priklauso vienintelis sraigių ūkis visoje Lietuvoje.

Pasak sraigių ūkio „Aspersa“ įkūrėjų, šis patiekalas daugeliui lietuvių jau nebėra naujiena: „Lietuvių mėgstamiausios yra „burgundiškai“ paruoštos sraigės, valgomos pašildytos orkaitėje“ – teigia pašnekovai.

 

Jos dažnai mėgstamos ir kaip užkandis – aštriai paruoštos sraigės puikiai tinka prie vakarienės stalo gėrimų.

Ūkininkai savo klientams taip pat siūlo įsigyti ir šviežių sraigių, kurias kiekvienas galės pasiruošti taip, kaip jiems patinka, o nežinantiems, kaip jas tinkamai paruošti ir patiekti, Daiva ir Ernestas pasiūlys ypatingų receptų.

Draugiški aplinkai – svirplių gaminiai

Dažnas iš mūsų sutinkame, jog sveikata – didžiausias turtas. Tam pritaria ir vabzdžių fermos „Ensifera“ atstovė Kristina Aleknavičienė, teigianti, kad norint savo organizmą praturtinti naudingomis maisto medžiagomis, turėtume nepabijoti į savo maisto racioną įtraukti ir valgomų svirplių.

Būtent toks „supermaistas“ yra gana populiarus kaimyninėse valstybėse, tad smalsiam lietuviui būtina jo paragauti. Fermos atstovai siūlo išbandyti įvairių skonių svirplių: su druska, pipirais, čili pipirais, kurie gali būti valgomi kaip užkandis vietoj traškučių ar riešutų.

O tie, kas itin mėgsta suktis virtuvėje, gali pasigaminti blynus, salotas su jogurtu, vaisių-daržovių kokteilius ir kitus vabzdžių baltymais praturtintus patiekalus, įberiant į juos šiek tiek svirplių miltų. Šio „supermaisto“ bus galima paragauti ar įsigyti mugėje „Skonių fiesta“.

Artėjančių Šv. Velykų stalui – marinuoti putpelių kiaušiniai

Artėjančios šventės daugeliui iš mūsų kelia galvos skausmą. Apsilankius maisto mugėje šių rūpesčių pavyks išvengti, nes šalia kitų gurmaniškų gėrybių, „JBJ namai“ pristatys marinuotų putpelių kiaušinius, kurie puikiai derės prie įvairių gėrimų, su žaliomis salotomis, sūriu, mėsa ar makaronais.

Marinuoti kiaušiniai dėl savo ilgo galiojimo laiko puikiai tiks už kiek daugiau nei mėnesio švenčiamų Šv. Velykų stalui.

Šventinį stalą galėsite paįvairinti ne tik tradiciniais marinuotais, bet ir rūkytais putpelių kiaušiniais, pasižyminčiais ryškesniu skoniu, o norintys artimuosius nustebinti neįprastais margučiais, čia galės įsigyti ir žaismingų spalvų kiaušinių, dažytų natūraliomis daržovių sultimis bei prieskoniais.

Kanapė aprengia, maitina, gydo

Apie kanapių naudą yra žinoma jau seniai. Ūkininkai Irena ir Rolandas Šimkai pritaria, kad kanapių produktuose gausu baltymų, vitaminų A, E, D, B, natrio, kalcio, geležies, dietinių skaidulų, omega-3, Omega-6 riebiųjų rūgščių.

Nustebsite, tačiau įprastas aliejus gali būti pakeistas kanapių aliejumi, kuris primena riešutų skonį.

Mugėje bus galima įsigyti ne tik aliejaus, bet ir kitų kanapių maisto produktų. Ūkininkai išduoda, kad kanapinė druska yra puikus pagardas prie silkės, virtų bulvių, kiaušinių, rūgpienio, kefyro ar kastinio, o kanapių sėklų branduoliai gali būti valgomi tiek vieni kaip užkandėlė, su bananais ar džiovintais vaisiais, tiek kaip pabarstukai ant salotų arba trintų sriubų.

Maistas ne tik veganams

Daugelis išgirdę pavadinimą „Vegar“ suklūsta ir mintyse pagalvoja: „Tai – ne man“. Tačiau: „Tai – būtent jums“,- taip sako „Vegar“ maisto atstovas Arūnas Suopys. Toks maistas, kaip įsivaizduoja daugelis – tik daržovės, tačiau asortimentas daug platesnis.

Pasak A. Suopio, vyrauja saldūs ir nesaldūs kepiniai, kurie tinka tiek prie arbatos ar kavos, tiek prie vyno taurės. Tiems, kas dažnai perka pusgaminius – tai taip pat puiki, sveikesnė alternatyva.

Pastebima, kad tokį maistą dažniausiai renkasi veganai ir vegetarai, tačiau gaminiai neabejotinai patiks ir tiems, kurie mėgsta nišinius maisto produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.