Kebabą užsisakęs kaunietis prarado apetitą, kai išvydo, kas dėžutės viduje

Vieną dieną mąstau, kaip pagelbėti merdėjančiam maitinimo sektoriui, kitą dieną mąstau, kad gal iš tiesų kai kuriems ir į naudą tas karantinas ir jų darbo suvaržymas – išmirs ir nebegadins žmonėms nuotaikos savo tragišku maistu, o išliks geriausi.

 Kebabas.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kebabas.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Riebus katinas

2020-04-05 19:31, atnaujinta 2020-04-05 21:32

Šiandien kelis žodžius noriu tarti apie vieną įstaigą, kuriai rekomenduočiau užsidaryti ir, kol tęsis karantinas, pasimokyti, kaip gaminti kebabus.

Kreipiuosi į „KEBAB inn“, esantį Kaune. 

Už naudojamus išsireiškimus neatsiprašinėsiu, nes, manau, tokie apibūdinimai geriausiai sukrečia, priverčia susimąstyti, o kai kuriuos net ir pasikeisti. 

Ar man liejant pyktį ir koneveikiant vėliau bus gėda? Tikrai ne. Nes tas, kuris be sąžinės graužaties sugebėjo pagaminti tokį kebabą, sudėti į indelį ir dar parduoti, vertas tik tokio įvertinimo. 

Tad pradedame. Veršienos kebabas su gruzdintomis bulvytėmis ir daržovėmis. Sutikite – skamba viliojančiai? Kodėl neužsakius. Užsakau. 

Klientai aptarnaujami per langelį, nes viduje pagal karantino taisykles valgyti draudžiama.

Tai, kad per langelį mane aptarnavusi mergina mane tujino, taip nenustebino, kaip nustebino tai, kad ji dirba be apsauginės kaukės ir, dėvėdama tas pačias pirštines, ima pinigus, o vėliau paduoda maistą.

Noriu tikėti, kad kai ji sumąsto pagelbėti virtuvėje, pirštines pasikeičia ir tuo pačiu užsideda kaukę. Nebent ši kebabinė kasdien tikrina savo darbuotojus, ar šie neužsikrėtę COVID-19.

Noras suvalgyti veršienos kebabą išliko iki to momento, kol neatidariau dėžutės. Ir kuo ilgiau žvelgiau į dėžės turinį, tuo labiau kilo noras juo su kuo nors pasidalinti.

Žinoma, pagalvojau apie benamius šunis, dar susimąsčiau apie Laisvės alėjos suolelius dergiančius balandžius. Bet ar jie tai valgys?

Kažkokių nuodėgulių krūvelė, net neaišku, nuo ko tokią reikėjo prigramdyti. Toks jausmas, kad kažkas kepė didelį mėsos šmotą, nuo jo kraštų nupjaustė nuodėgulius ir, neradęs benamio šuns, sumetė man. 

Vargu, ar „Kebab inn“ išvis žino, kokią mėsą galima vadinti veršiena. Žvelgiant į tą sudžiūvusį ir perkepusį pridrožtos mėsos turinį, spėju, kad pirkdami mėsą superkate visus senus jaučius ir, parsivežę pas save, pakrikštijate juos veršiukais. Nes net sukepusi mėsa nė iš tolo neprimena to, ką būtų galima vadinti veršiena.

O gal ir deginat ją tam, kad net ir žinovai tai kramtydami negalėtų atskirti – tai veršis, o gal jautis, o gal mėsinė žiurkė? 

Kitas klausimas tiems, kas kepė bulvytes. Spėju, kad joms žudyti buvo naudojamas dinamitinis kiekis druskos ir gruzdinimas kelis kartus gruzdintuvėje prieš tai jas atvėsinant ir leidžiant aliejui po kiekvieno karto vis geriau susigerti į bulves. Gal taip jas dezinfekuojate nuo koronaviruso?  

Vienintelis dalykas, kam neturėjau pretenzijų, – daržovės. Jas greičiausiai atvežė tą pačią  dieną, ir jos dar nespėjo pasenti. 

Tad klausimas: ar atiduoti kebabą šuniui, ar bandyti vaikytis balandžius po senamiestį ir juos nuodyti tais nuodėguliais? O gal reikėjo man grįžti pas jus ir jūsų darbuotojai, kuri drįsta dirbti be apsauginės kaukės, pabandyti per langelį paaiškinti apie tai, kaip gaminami kebabai?

Kaip suprantu, situacija, kai maistą galima tik išsinešti, kai neliko galimybės valgyti vietoje, panašioms šėrykloms yra tik į naudą. Na, koks žmogus, parsinešęs namo tokį nesusipratimą karantino metu, temps jį atgal ir prašys grąžinti pinigus? 

Tad klestėkite ir pelnykitės, kol karantinas. Ta galimybė jums numatyta iki balandžio 13 d., vėliau, jei nepratęs, teks persiorientuoti ir pradėti gaminti normalų maistą, nes žmonės pradės valgyti vietoje ir galimai reikš pretenzijas, bet čia jau klausimas ar jūs išvis mokate gaminti.

Pirmą kartą vertindamas vienetu panaudosiu vidurinį nagutį, tegu jis simbolizuoja mano „dėkingumą“ už tą turinį, kurį jūs sugebėjote man parduoti. Tad 1/5.

„Riebus katinas“

„KEBAB Inn“: kiekvienas atvejis – pamoka

„KEBAB Inn“ taip atsakė į Riebaus katino kritiką: „Pirma, norime pažymėti, kad visuose „KEBAB inn“ griežtai laikomasi kokybės ir sanitarinių reikalavimų. 

Sutinkame, kad apžvalgininko pateiktoje nuotraukoje patiekalas atrodo ne taip, kaip turėtų ir dėkojame apžvalgininkui, kad mes apie tai informuoti. 

Stengiamės gerinti kokybės standartus, tad kiekvienas atvejis mums yra pamoka ir padeda tobulėti.

Nors epitetai ir labai riebūs, kviečiame Riebų katiną apsilankyti dar kartą, pavaišinsime jį išties kokybišku ir gardžiu kebabu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?