Maisto mylėtojai apie Velykas: šventė bus kiek kitokia, bet jos reikšmė – dar didesnė

Neramus laikotarpis šalyje ir pasaulyje pranašauja apie šiek tiek kitokį artėjančių Velykų šventimą. Visgi, neįprasta situacija nekeičia šios šventės reikšmės ir skatina ieškoti originalių sprendimų – garsūs šalies atlikėjai bei maisto pramonės atstovai įsitikinę, jog artėjantis šventinis savaitgalis dar labiau suartins šeimos narius, o šilti ir gardūs prisiminimai išliks ilgam.

 „Daumantai LT“ prekės ženklo plėtros vadovas Domas Grinkevičius.
 „Daumantai LT“ prekės ženklo plėtros vadovas Domas Grinkevičius.
 Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalininkė Rūta Loop.<br> Nuotr. autorius M. Endriuška
 Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalininkė Rūta Loop.<br> Nuotr. autorius M. Endriuška
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 10, 2020, 10:16 AM

„Nors su šeima nesimatėme nuo karantino paskelbimo, bijau būti viruso nešiotoja, todėl greičiausiai ir Velykas švęsime matydamiesi per vaizdo kamerą. Svarbiausia, kad jausiu šeimos meilę, kad ir kaip toli jie bebūtų. Net neabejoju, kad bandysime vieni kitiems saugiais būdais perduoti pačių gamintus patiekalus, taip išsaugant mūsų šeimos Velykų tradicijas“, – apie pakitusius šventimo būdus pasakoja dainininkė, nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalininkė Rūta Loop.

Atlikėja pažymi, jog šios šventės laukdavo nuo pat mažų dienų, kuomet jos senelis sumeistraudavo margučių ridenimui skirtą formą ir visa šeima kartu ridendavo margučius, vaišindavosi įvairiais patiekalais.

„Pastaraisiais metais, kuomet visi gyvena atskirai, kartu susirenkame tik per didesnes šventes. Giminaičiai atvažiuoja iš skirtingų Lietuvos kraštų bei atsiveža savo gamintus patiekalus. Sėdame prie vaišėmis nukrauto stalo, skanaujame, dalijamės svarbiais gyvenimo įvykiais. Nors šiemet gyvo kontakto bus gerokai mažiau, bet tikiu, kad net ir virtualus susitikimas bus nemažiau smagus ir šiltas“, – kalba dainininkė.

Rūta Loop pasakoja, jog tradicinio Velykų stalo neįsivaizduoja be močiutės įdarytų kiaušinių, sesers gamintų duonos salotų bei baltos mišrainės, pagardintos mėgstamu majonezu.

„Būtent balta lietuviška mišrainė pas mus būna valgoma per tokias šventes, kaip Velykos ar Kalėdos. Niekada nemokėjau ir nemėgau gaminti, tačiau džiaugiuosi, kad mane to išmokė karantinas. Pradėjau suktis virtuvėje ir manau, kad šiemet ant šventinio stalo atsiras ir mano pačios ruoštas patiekalas“, – atskleidžia atlikėja.

Pasak vieno didžiausio šalyje pagardų gamintojo „Daumantai LT“ prekės ženklo plėtros vadovo Domo Grinkevičiaus, ant lietuvių velykinio stalo jau daugybę metų puikuojasi tradiciniai valgiai: žuvies, mėsos patiekalai, salotos, mišrainės, įvairūs užkandžiai ir, žinoma, margučiai. Maisto pramonės ekspertas tai pat pastebi, kad net ir karantino metu, prieš Velykas, parduotuvėse tuštėja pagardų lentynos, žmonės jau planuoja šventinį valgiaraštį, kuriame svarbią vietą užima majonezas.

„Pastebime, jog vienas mėgstamiausių tautos pagardų – majonezas – neužleidžia savo vietos prekių krepšeliuose. Jo pardavimai ypač padidėja prieš Velykas, nes šis pagardas tinka prie daugelio šventinių patiekalų, o ypač margučių“, – pasakoja D. Grinkevičius.

Naujus produktus rinkai nuolat pristatantis gamintojas rekomenduoja išlaikyti tradicijas ir nudžiuginti save bei šeimos narius pamėgtais patiekalais, pagardintais aukščiausios kokybės pagardais. D. Grinkevičiaus teigimu, yra dedamos visos pastangos, kad šventiniu laikotarpiu prekybos centrų lentynose nestigtų laiko patikrintų „Klasikinės“, natūraliomis citrinų sultimis gardintų bei iš laisvėje laikomų vištų kiaušinių pagamintų „Karališkos“, „Ekologiškos“ bei „Gurmaniškos“ linijų majonezų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.